Αχτσιόγλου: 'Στόχος η καταπολέμηση την αόρατης – αδήλωτη εργασίας' | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Αχτσιόγλου: 'Στόχος η καταπολέμηση την αόρατης – αδήλωτη εργασίας'

Δημοσίευση: 3:47 μ.μ. | 23/11/17

Τους στόχους της κυβέρνησης στα εργασιακά και την οικονομία έθεσε η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σε εκδήλωση της ΟΚΕ και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας

«Η δική μας προτεραιότητα είναι να ακούσουμε τους αόρατους, να δούμε πως η αόρατη εργασία θα γίνει ορατή. Για τον λόγο αυτό η καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας είναι αυτή την στιγμή η κομβική προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας και της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στα εργασιακά», δήλωσε η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σε εκδήλωση της ΟΚΕ και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας με θέμα «Ο κοινωνικός διάλογος και το μέλλον της Εργασίας».

Η κ. Αχτσιόγλου αναφερόμενη στο θέμα της συλλογικής αυτονομίας και των συλλογικών διαπραγματεύσεων είπε ότι «Το ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων με την συμβολή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας απέκτησε εμβληματικό χαρακτήρα σε όλη την Ευρώπη». Μάλιστα η υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι «Την ίδια περίοδο που κατεδαφίζονταν το κοινωνικό κράτος και τα εργασιακά δικαιώματα στην Ευρώπη εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας , ταυτόχρονα υπήρχε μια έξαρση της ρητορικής για τα κοινωνικά δικαιώματα. Υπήρχε δηλαδή ένα χάσμα ανάμεσα στα κοινωνικά δικαιώματα και τις πραγματικότητες της κοινωνικής και εργασιακής ζωής». Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης και τόνισε ότι «στην Ελλάδα μετά το 2015 ήρθε μια αλλαγή παραδείγματος».

«Η κυβέρνηση μας έθεσε δυο στόχους, δηλαδή, την ανάταξη της οικονομίας και την επούλωση των πληγών της κρίσης», είπε η κ. Αχτσιόγλου και «σε αυτούς τους δύο στόχους ανταποκρίνεται ολοένα και περισσότερο. Είμαστε σε μία φάση που η οικονομία δείχνει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η ανεργία έχει πέσει κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες από τότε που παραλάβαμε ως κυβέρνηση και δείχνει ότι θα έχει μία μόνιμη αποκλιμάκωση. Ταυτόχρονα έχει αρχίσει να υφαίνεται ένα συνεκτικό δίχτυ προστασίας από την ακραία φτώχεια των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Ήδη από τις αρχές του 2017 υλοποιείται στην χώρα ένα καινοτόμο πρόγραμμα αλληλεγγύης που σήμερα το λαμβάνουν περισσότεροι από 600.000 συμπολίτες μας που μέχρι χθες ήταν αόρατοι».

Η διημερίδα διοργανώνεται από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.), σε συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) και τη Διεθνή Ένωση των Οικονομικών και Κοινωνικών Συμβουλίων και Παρόμοιων Θεσμών (AICESIS). Χαιρετισμούς θα απηύθυναν ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. κ. Γιώργος Βερνίκος, ο Διευθυντής της ILO κ. Moussa Oumarou, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ.Ε. κ. Γιώργος Ντάσης και ο Πρόεδρος της AICESIS κ. Iacob Baciu.

Στέλιος Παπαπέτρου

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών