Γιούνκερ: Απόλυτη αλληλεγγύη αυτή τη δύσκολη στιγμή - Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Γιούνκερ: Απόλυτη αλληλεγγύη αυτή τη δύσκολη στιγμή - Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα

Δημοσίευση: 10:52 μ.μ. | 15/11/17

Την απόλυτη αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες Αρχές μετά τις πλημμύρες στην Ελλάδα εκφράζει με δήλωση του ο πρόεδρος της Κομισιόν

“Με θλίψη μαθαίνω για τους πολλούς ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και τους αγαπημένους τους κατά τη διάρκεια των θανατηφόρων πλημμυρών που έπληξαν την Αττική και την κεντρική Ελλάδα. Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ήθελα να εκφράσω την απόλυτη αλληλεγγύη μας προς τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες αρχές αυτή τη δύσκολη στιγμή”, δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

“Μια τραγωδία σε ένα από τα κράτη - μέλη μας αποτελεί μια τραγωδία για όλη την Ευρώπη. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα με όποιο τρόπο μπορούμε. Οι κοινοτικοί μηχανισμοί βοήθειας βρίσκονται στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών”.

Την ίδια στιγμή με tweet του, ο Επίτροπος Στυλιανίδης σημειώνει ότι “Είμαι σε συνεχή επαφή με τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα @nikos_toskas. Η #Ευρώπη βρίσκεται στο πλευρό της #Ελλάδας. #EUCivPro”.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα δεν έχει προς το παρόν ζητήσει βοήθεια από το συντονιστικό κέντρο Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές στο news247.gr, και να είχε ζητήσει, δεν είναι σίγουρο ότι θα υπήρχε τόσο άμεση βοήθεια και συνδρομή από την ΕΕ.

“Συνήθως η βοήθεια αφορά στη διάσωση εγκλωβισμένων ή απάντληση υδάτων και απομάκρυνση της λάσπης. Δεν είμαστε ακόμη εκεί”, εξήγησε πηγή των Βρυξελλών.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών