«Είναι μια μαύρη μέρα σήμερα για τη χώρα μας» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

«Είναι μια μαύρη μέρα σήμερα για τη χώρα μας»

Δημοσίευση: 9:43 μ.μ. | 15/11/17

Δήλωση του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και είναι μια μαύρη μέρα σήμερα για τη χώρα μας», τονίζει με δήλωση του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης.

Ο ίδιος βρέθηκε στην Ελευσίνα όπου η έδρα της Νομαρχίας της Περιφέρειας Δ. Αττικής έχει μετατραπεί από το πρωί σε στρατηγείο των επιχειρήσεων των δυνάμεων της Πυροσβεστικής του ΕΚΑΜ αλλά και στρατιωτικών δυνάμεων.

«Έχουμε ανθρώπινες απώλειες μέχρι στιγμής 9 άτομα, (αργότερα επιβεβαιώθηκαν περισσότερα) και οι επιπτώσεις από αυτό το τοπικό πλημμυρικό φαινόμενο είναι πάρα πολύ μεγάλες. Εκτός από τις κρίσιμες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είχαμε επιπτώσεις και σε υποδομές.

Ο μεγάλος όγκος του νερού παρέσυρε φερτά υλικά δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα σε δομικά συγκροτήματα με αιχμή την Μάνδρα και στην συνέχεια την Νέα Πέραμο όπου πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις σπίτια έχουν πλημμυρίσει, και εδώ είναι που επικεντρώνουμε τις προσπάθειες μας.

Έχουμε αυξήσει τις δυνάμεις μας, οι οποίες συνεχίζονται και να έρχονται και από άλλα μέρη της Ελλάδος, έχουμε πολλά σωστικά συνεργεία, ώστε να ικανοποιήσουμε οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζονται οι συμπολίτες μας και το κάνουμε. Όλα τα περιστατικά σε πολύ μεγάλο βαθμό αντιμετωπίζονται, ωστόσο υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα σε δεύτερο χρόνο που πρέπει να κάνουμε, κυρίως η απομάκρυνση των φερτών υλικών και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας, στις δύο παλαιές εθνικές οδούς. Εννοώ την Αθηνών-Κορίνθου και Ελευσίνας -Θηβών όπου εκεί υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, και έχουν κλείσει σε διάφορα σημεία οι δρόμοι, και υπάρχει τεράστιος όγκος φερτών υλικών», δήλωσε ο κ. Καπάκης.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών