Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται το Πολυτεχνείο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται το Πολυτεχνείο

Δημοσίευση: 1:25 μ.μ. | 16/11/17

Αντιμετώπιση με «πολιτικούς όρους» και όχι με δυνάμεις καταστολής, ζητά η Επιτροπή Εορτασμού

Για δεύτερη ημέρα, το Πολυτεχνείο συνεχίζει να βρίσκεται υπό κατάληψη από άτομα που ανήκουν στον ενατεξουσιαστικό χώρο,
με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η τέλεση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.

Οι καταληψίες παραμένουν στον ιστορικό χώρο του Ιδρύματος, με τις αστυνομικές δυνάμεις να είναι σε επιφυλακή. Παράλληλα, η Σύγκλητος του ΕΜΠ συνεδριάζει αδιάκοπα από χθες, Τετάρτη, προκειμένου να δει πώς θα αντιμετωπίσει το ζήτημα.

Για σήμερα στις 15:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Εξάρχεια από ομάδα αναρχικών και άλλων δυνάμεων, οι οποίοι αντιδρούν στην κατάληψη και τονίζουν ότι «το Πολυτεχνείο ανήκει στο λαό». Άλλωστε, είναι η πρώτη φορά μετά την πτώση της Χούντας, που δεν πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Όπως υπενθυμίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ έχουν ζητήσει την αποχώρηση των καταληψιών, αλλά και των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, ενώ η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973 ζητά να λυθεί το ζήτημα με «πολιτικούς όρους» και όχι με δυνάμεις καταστολής.

Υπενθυμίζεται ότι το Πολυτεχνείο τελεί υπό κατάληψη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, καθώς ομάδες αντιεξουσιαστών κατέλαβαν το ίδρυμα, αμέσως μετά τη λήξη φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στον χώρο.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών