«Καλό» το μέρισμα Σαμαρά, «κακό» το μέρισμα Τσίπρα σύμφωνα με την «Καθημερινή» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

«Καλό» το μέρισμα Σαμαρά, «κακό» το μέρισμα Τσίπρα σύμφωνα με την «Καθημερινή»

Δημοσίευση: 4:44 μ.μ. | 14/11/17

Επιστρέφει, όπως αναμενόταν, το αφήγημα του καλού και του κακού κοινωνικού μερίσματος για την εφημερίδα «Καθημερινή». Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για διανομή 1,4 δισ ευρώ αντιμετωπίζεται ως ανταπόδοση της υπερφορολόγησης. Πώς αντιμετώπιζε όμως ή ίδια εφημερίδα την κατά δύο τρίτα μικρότερη εξαγγελία Σαμαρά το 2014;

Στις 29 Μαρτίου 2014 η εφημερίδα Καθημερινή επισήμαινε εμφατικά την δήλωση Σαμαρά ότι δε θα υπάρξουν άλλα μέτρα, υπογράμμιζε ότι μειώονται οι εισφορές σε εργοδότες κι εργαζόμενους και ενημέρωνε τους αναγνώστες της για το ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι από το μέρισμα των 505 εκατομμυρίων.

Ωστόσο από την αντιμετώπιση του μερίσματος Σαμαρά ως «πρώτο βήμα εξόδου απο την κρίση», σήμερα μετά την εξαγγελία Τσίπρα για το τριπλάσιο ποσό, του 1,4 δισεκατομμυρίου, η εφημερίδα κάνει λόγο για μέρισμα που δίδεται λόγω μέτρων και υπερφορολόγησης.

Και προφανώς η κριτική για το φετινό υπερπλεόνασμα ως αποτέλεσμα και υπερφορολόγησης είναι θεμιτή, ωστόσο δεν γίνεται να υπάρχουν εντελώς διαφορετικές αναγνώσεις για το ίδιο ζήτημα.

Ιδιαίτερα όταν η κριτική αυτή πρέρχεται απο Μέσο που θέλει να υποστηρίζει ότι είναι μια «σοβαρή» αστική εφημερίδα και όχι κομματικό όργανο.


πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών