Καρκινοπαθής στη Μάνδρα: Το φαρμακείο καταστράφηκε, δεν μπορώ να πάρω τα φάρμακα μου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Καρκινοπαθής στη Μάνδρα: Το φαρμακείο καταστράφηκε, δεν μπορώ να πάρω τα φάρμακα μου

Δημοσίευση: 2:05 μ.μ. | 16/11/17

«Πώς θα ορθοποδήσουμε;» αναρωτιούνται οι κάτοικοι

Απελπισμένοι είναι οι κάτοικοι των περιοχών της Δυτικής Αττικής που έπληξε η σφοδρή κακοκαιρία και σκότωσε 15 άτομα.
Η νέα μέρα αποκάλυψε σκηνικό βιβλικής καταστροφής, με καταστήματα και ισόγεια σπίτια βυθισμένα σε τόνους λάσπης.

Κάτω από έναν βαρύ ουρανό και με τη νέα βροχόπτωση σήμερα οι κάτοικοι στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, παλεύουν να περισώσουν ό,τι μπορούν. Με φτυάρια και φαράσια απομακρύνουν τη λάσπη, με αντλίες και κουβάδες τα νερά που λίμνασαν στα σπίτια τους.

Ένα αυτοκίνητο «καρφωμένο» μπροστά στον κινηματογράφο «Άστρον» κι ένα άλλο μέσα σε μια σχολή πολεμικών τεχνών, θυμίζουν την ορμητικότητα του χειμάρρου, που στο πέρασμά του «θέρισε» 15 ζωές και κατάπιε περιουσίες.

Ο κ. Γιώργος καθαρίζει από νωρίς το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι του.

«Ευτυχώς, που δεν έβρεξε το βράδυ. Μπήκε ο χείμαρρος στο ισόγειο του σπιτιού. Το διέλυσε. Πάλι καλά που μένουμε στον πρώτο όροφο» λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ ο κ. Παναγιώτης ήρθε από τον δήμο Ιλίου για να βοηθήσει. «Πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς. Καλή δύναμη τους εύχομαι» λέει.

Ο κ. Σταύρος είναι ηλικιωμένος και άρρωστος. «Είμαι καρκινοπαθής. Τα πάντα διαλύθηκαν. Το φαρμακείο καταστράφηκε. Δεν μπορώ να πάρω τα φάρμακα μου» λέει απελπισμένος.

Η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια του μικρού παντοπωλείου, η κ. Ευαγγελία, προσπαθεί να καθαρίσει τις λάσπες από τα ράφια του μαγαζιού της. «Το μαγαζί καταστράφηκε, το υπόγειο δίπλα στο σπίτι πλημμύρισε. Πώς θα ορθοποδήσουμε; Ποιος θα μας δώσει τα λεφτά για να τα φτιάξουμε;» αναρωτιέται.

Καθαρίζοντας την είσοδο του σπιτιού του, ο κ. Μανόλης μουρμουράει: «Στο ισόγειο έμενε η γιαγιά. Ευτυχώς, γλίτωσε. Την πήρα να μείνει μαζί μας».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών