Λιαργκόβας: Από το 2015 και μετά αυξήθηκαν οι άδικοι, έμμεσοι φόροι | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Λιαργκόβας: Από το 2015 και μετά αυξήθηκαν οι άδικοι, έμμεσοι φόροι

Δημοσίευση: 7:16 μ.μ. | 23/11/17

Νέα κριτική του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους προς την κυβέρνηση - Επισήμανε ότι η αύξηση των έμμεσων φόρων λειτούργησε κατά των χαμηλότερων εισοδημάτων

Κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και από το βήμα της Κρατικού Προϋπολογισμού άσκησε ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Παναγιώτης Λιαργκόβας, κατηγορώντας την ότι υπονόμευσε τις προσπάθειες κοινωνικής δικαιοσύνης μέσω της αύξησης των έμμεσων φόρων.

Παρουσιάζοντας την έκθεσή του Γραφείου του για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2018 ο κ. Λιαργκόβας σημείωσε ότι η επιδίωξη της κοινωνικής δικαιοσύνης αποδυναμώνεται εξαιτίας εσωτερικών αντιφάσεων, όπως είναι για παράδειγμα η εξέλιξη του λόγου των έμμεσων προς τους άμεσους φόρους που είναι και περισσότεροι δίκαιοι. «Δυστυχώς τα στοιχεία που περιέχονται στην έκθεση δείχνουν ότι ο λόγος των έμμεσων προς τους άμεσους φόρους μειωνόταν συνεχώς από το 2011 μέχρι το 2014 αλλά στη συνέχεια αυξάνεται σημαντικά» είπε ο κ. Λιαργκόβας.

Ο κ. Λιαργκόβας επισήμανε, μάλιστα, ότι οι έμμεσοι φόροι δεν κάνουν διακρίσεις σε έχοντες και μη έχοντες αλλά επιβαρύνουν όλους το ίδιο. «Ο λόγος των έμμεσων προς τους άμεσους φόρους αποτελεί ένδειξη πρόθεσης να ενισχυθεί η διανομή του εισοδήματος προς όφελος των χαμηλών εισοδημάτων» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών