Λύνεται το μυστήριο με τα τρία πτώματα που βρέθηκαν σε ακτές της Λέσβου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Λύνεται το μυστήριο με τα τρία πτώματα που βρέθηκαν σε ακτές της Λέσβου

Δημοσίευση: 4:16 μ.μ. | 23/11/17

Τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για πρόσφυγες

Σε πρόσφυγες από ναυάγιο στην ευρύτερη περιοχή, θεωρήθηκε αρχικά ότι ανήκαν τα τρία πτώματα που βρέθηκαν σε ακτές της
βορειοανατολικής Λέσβου. Ωστόσο, τα διασταυρούμενα στοιχεία οδηγούν σε κάποιο άλλο συμπέρασμα, με το μυστήριο να οδεύει προς τη λύση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πρόκειται για μία οικογένεια Τούρκων που προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα γιατί οι γονείς διώκονται ως συνεργάτες του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη σορός, που ανήκε σε ένα κορίτσι, βρέθηκε στις 5 Νοεμβρίου. Ακολούθησε, στις 10 Νοεμβρίου, η εύρεση της σορού ενός μικρού αγοριού και τέλος, στις 11 Νοεμβρίου, βρέθηκε η σορός ενός άνδρα.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι οι Αρχές προβληματίστηκαν σοβαρά από την πρώτη στιγμή για το αν οι σοροί ανήκουν σε πρόσφυγες οι οποίοι επέβαιναν σε βάρκα που ναυάγησε. Και αυτό γιατί κανένα ναυάγιο δεν είχε δηλωθεί εκείνο το διάστημα, ούτε από τις τουρκικές ακτές, ούτε από τη Frontex, αλλά και ούτε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκάλεσε η εύρεση μιας τουρκικής ταυτότητας σε ρούχο που φορούσε ο άνδρας, η οποία ανήκε σε Τούρκο πολίτη ονόματι Σατιλμίς Μαντέν, ο οποίος γεννήθηκε το 1979. Τα στοιχεία αυτά έγιναν γνωστά στο αρμόδιο τουρκικό προξενείο της Ρόδου, ενώ οι τρεις σοροί, μετά την ιατροδικαστική εξέτασή τους και την λήψη γενετικού υλικού, προκειμένου να μπορούν να ταυτοποιηθούν στο μέλλον, ετάφησαν στο μουσουλμανικό -  προσφυγικό νεκροταφείο στο κάτω Τρίτος.

Στη συνέχεια, έγκυρες πληροφορίες από τουρκικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρουν σήμερα, ότι εδώ και περισσότερες από 20 μέρες αγνοείται μια οικογένεια Τούρκων με τρία παιδιά, οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν στη Λέσβο, με τους δυο γονείς να διώκονται ως συνεργάτες του γνωστού αντιπάλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πρόκειται για δυο εκπαιδευτικούς από την πόλη Κασταμονού, στη βόρεια ακτή της Μικράς Ασίας, στη Μαύρη θάλασσα. Ο πατέρας, Χουσείν Μαντέν, 40 ετών, δάσκαλος φυσικής και η 36χρονη νηπιαγωγός, Νουρ Μαντέν, στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου απολύθηκαν από τις δουλειές τους, ενώ ενημερώθηκαν ότι ξεκίνησε εναντίον τους δικαστική έρευνα για σχέση τους με τον Γκιουλέν. Όπως υποστηρίζουν συγγενείς τους, πήραν τα τρία τους παιδιά, τη Ναντιρέ, 13 ετών, τη Μπαχάρ, 10 ετών και τον Φεριντούν, 7 ετών, και κατευθύνθηκαν στις απέναντι από τη Λέσβο ακτές, προσπαθώντας να βρουν επαφή με δουλεμπόρους που θα τους περάσουν επί ελληνικού εδάφους.

Οι συγγενείς τους υποστηρίζουν ότι σε επικοινωνία μαζί τους, ενημέρωσαν ότι τους ζητήθηκε το ποσό των 25.000 λιρών, περί τα 5.000 ευρώ, για να τους επιβιβάσουν σε μια από τις πλαστικές βάρκες με τις οποίες περνάν πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο. Χρήματα, όμως, που δεν διέθεταν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αγοράστηκε από τον πατέρα της οικογένειας έναντι 1.000 ευρώ μια παλιά ξύλινη βάρκα, στην οποία και επιβίβασε τα μέλη της οικογένειας του. Η τελευταία επικοινωνία τους με μέλη της οικογένειας του ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν και τους είπαν πως ταξιδεύουν προς τη Λέσβο και μάλιστα είναι πολύ κοντά, αφού βλέπουν τα φώτα στην ακτή.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών