Ναι επί της αρχής στο κοινωνικό μέρισμα από ΝΔ, αλλά και κριτική στην κυβέρνηση | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ναι επί της αρχής στο κοινωνικό μέρισμα από ΝΔ, αλλά και κριτική στην κυβέρνηση

Δημοσίευση: 1:29 μ.μ. | 14/11/17

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει τη διανομή του έκτακτου επιδόματος, κατηγορώντας ωστόσο ταυτόχρονα το ΣΥΡΙΖΑ για φοροεπιδρομή και για επιδοματική λογική που δεν καταπολεμά τη φτώχεια

Ναι επί της αρχής στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία, αλλά θα ασκήσει ταυτόχρονα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για φοροεπιδρομή και για επιδοματική λογική που δεν καταπολεμά τη φτώχεια.

“Η κυβέρνηση παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Ακόμη και τα 720 εκ. ευρώ που θα δοθούν για επιδόματα είναι το αποτέλεσμα της ανελέητης φοροεπιδρομής  που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και οδηγήσει στη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες. Η φτώχεια, όμως, δεν πολεμάται μόνο με περιστασιακά επιδόματα, αλλά με δουλειές που θα έρθουν με μείωση της φορολογίας και νέες επενδύσεις. Αυτήν την πολιτική θα ακολουθήσει πολύ σύντομα η Νέα Δημοκρατία”, αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα, σε αντίστοιχο μήκος κύματος με την πρώτη αντίδραση της χθες το βράδυ.

Στόχος της ΝΔ είναι να μη δώσει αφορμή στην κυβέρνηση να μεταθέτει τη συζήτηση στο εάν η αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε ή όχι τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, αλλά στην ουσία των μέτρων και της κυβερνητικής πολιτικής. Η απόφαση πέρυσι να καταψηφίσει η ΝΔ την εφάπαξ 13η σύνταξη είχε εξάλλου προκαλέσει μουρμούρα και στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ήδη ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δε θα ψήφιζε ελαφρύνσεις.

Η ΝΔ εν τω μεταξύ συνεχίζει και σήμερα όπως και χθες να συνδέει το διάγγελμα Τσίπρα με το “σκάνδαλο Καμμένου” όπως αποκαλεί την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Η νεότερη ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειδικότερα αναφέρει: 

«Ο πρωθυπουργός των φόρων πιεσμένος από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου Καμμένου, ανακοίνωσε χθες ότι θα επιστρέψει στους πολίτες ένα ελάχιστο μέρος από τα δισεκατομμύρια που τους έχει υφαρπάξει και το 2017. Ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Και για μια ακόμη μια φορά λέει ψέματα στους Έλληνες.

Ισχυρίζεται ότι μοιράζει  1,4 δις ευρώ στους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα τα μισά από αυτά είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της Δ.Ε.Η. που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει. Ακόμη και τα 720 εκ. ευρώ που θα δοθούν για επιδόματα, όλοι οι Έλληνες πια γνωρίζουν ότι προέρχονται από την ανελέητη φοροεπιδρομή που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες. Και όλα αυτά την στιγμή που η Κυβέρνηση αυξάνει τις  ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους και σκόπιμα έχει παγώσει την καταβολή νέων συντάξεων.

 Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε εξ αρχής το μέρισμα να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους. Παρόλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει την διανομή του έκτακτου επιδόματος, καθώς αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Η φτώχεια, όμως, που έχει προκαλέσει στην χώρα ο κ. Τσίπρας δεν πολεμάται με περιστασιακά ψηφοθηρικά επιδόματα. Οι Έλληνες θέλουν δουλειές. Και αυτές θα έρθουν με μείωση της φορολογίας, νέες επενδύσεις και ανάπτυξη. Αυτή είναι η πάγια πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και αυτήν την πολιτική θα εφαρμόσει πολύ σύντομα».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών