Παππάς: Το κοινωνικό μέρισμα φέτος είναι διπλάσιο του περσινού | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Παππάς: Το κοινωνικό μέρισμα φέτος είναι διπλάσιο του περσινού

Δημοσίευση: 12:26 μ.μ. | 14/11/17

Την στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέναντι στο κοινωνικό μέρισμα που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι αναμένει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς

Ο ίδιος μάλιστα απάντησε σε καυστικό τρόπο σε όσους υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση επίσπευσε την ανακοίνωση λόγω της μεγάλης συμμετοχής στις εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής στον νέο πολιτικό φορέα της κεντροαριστεράς. «Σιγά μη φοβηθήκαμε και τον καιρό» ήταν συγκεκριμένα το σχόλιο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Όσον αφορά στη στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα απέναντι στο κοινωνικό μέρισμα δήλωσε ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν αν θα ψηφίσουν ή όχι. Ταυτόχρονα όμως παραδέχτηκε ότι τα τελευταία χρόνια κάποια κοινωνικά στρώματα έχουν φορολογηθεί δυσανάλογα, ενώ απάντησε και στην κριτική ότι το κοινωνικό μέρισμα προέρχεται από φόρους. «Αν δεν είχε γίνει η διαπραγμάτευση του 2015 η χώρα θα ήταν υπόχρεη για 4,2% πρωτογενές πλεόνασμα οπότε αυτό το κοινωνικό μέρισμα θα ήταν αδύνατο να αποδοθεί. Επιπλέον είναι διπλάσιο του περσινού, στοχευμένο και κοινωνικά δίκαιο. Ο καθένας θα κριθεί σε σχέση με την ψήφιση ή όχι των μέτρων αυτών», είπε συγκεκριμένα και τόνισε ότι επειδή η οικονομία βρίσκεται σε ρυθμούς ανάπτυξης 2% μπορούν προκύπτουν φορολογικά έσοδα.

Όπως σημείωσε επίσης, το κοινωνικό μέρισμα έχει την έγκριση των θεσμών παρά τα διάφορα «ζιζάνια» που προσπαθούσαν να βγάλουν από το στόμα τους το αντίθετο.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών