Πέντε άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται μετά την καταστροφή | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Πέντε άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται μετά την καταστροφή

Δημοσίευση: 5:00 μ.μ. | 16/11/17

«Τέτοια εικόνα, όσα χρόνια υπηρετώ στο Πυροσβεστικό Σώμα, δεν έχω ξαναδεί»

«Τέτοια εικόνα, όσα χρόνια υπηρετώ στο Πυροσβεστικό Σώμα, τέτοια καταστροφή δεν έχω ξαναδεί», δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κωνσταντίνος Γιόβας, υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος και διοικητής περιφερειακής πυροσβεστικής διοίκησης Αττικής.

«Είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός ακόμα και για εμάς τους πυροσβέστες. Έχουν υπάρξει πλημμυρικά φαινόμενα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά τέτοια καταστροφή πρώτη φορά έχω δει», τονίζει.

Όσον αφορά τις διασώσεις πολιτών και τον αριθμό των αγνοουμένων ο κ. Γιόβας επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «είχαμε χθες διασώσεις 86 ατόμων και σήμερα κάποιες άλλες διασώσεις ατόμων, που ζητήθηκε η παροχή της υπηρεσίας μας . Συνεχίζουμε να είμαστε κοντά στους πολίτες, προσπαθούμε να είμαστε μαζί τους, γι’ αυτό τους προτρέπω αν έχουν κάποιο πρόβλημα να καλούν το 199 για να επέμβουμε άμεσα είτε για άντληση υδάτων είτε για παροχή βοήθειας».

Ερωτηθείς από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της πυροσβεστικής στην Αττική ,για την σημερινή κατάσταση υπογραμμίζει ότι «σήμερα είχαμε κάποια ευχάριστα γεγονότα, βρέθηκαν δύο από τους αγνοούμενους να είναι καλά στην υγεία τους. Βέβαια αυτή την στιγμή ο αριθμός των αγνοουμένων ατόμων είναι πέντε άτομα».

Τέλος όσον αφορά τα αίτια της καταστροφής ο κ. Γιόβας αναφέρει πως «τα αίτια μπορεί να είναι πάρα πολλά. Η εικόνα που αντικρίσαμε χθες το πρωί είναι ότι ο δρόμος, που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, είχε μετατραπεί σε έναν χείμαρρο, ο οποίος φανταστείτε ότι υπήρχε λεωφορείο που δεν φαινόταν η οροφή. Φανταστείτε ένα ύψος νερού γύρω στα 3 μέτρα το οποίο είχε συμπαρασύρει στο πέρασμά του τα πάντα. Οχήματα αυτοκίνητα, ό,τι έβρισκε μπροστά του».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών