Προς ανάκληση η απόφαση πώλησης οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Προς ανάκληση η απόφαση πώλησης οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία

Δημοσίευση: 1:40 μ.μ. | 28/11/17

Θα ξανασυζητηθεί στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής το ζήτημα της πώλησης οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, μετά από πρόταση του Νίκου Φίλη, ο οποίος αιτήθηκε την ανάκληση της αγοραπωλησίας

του Άγγελου Προβολισιάνου

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο κ. Φίλης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών μονοπώλησαν δύο προτάσεις. Η μία προήλθε από τη ΝΔ και αφορούσε την κλήση στην Επιτροπή εμπλεκόμενων στην υπόθεση, ανάμεσά τους ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ριάντ, ο ταξίαρζος κ.ο.κ.. Την πρόταση αυτή υιοθέτησε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Οι υπόλοιποι είπαμε πως δεν γίνεται η Επιτροπή Εξοπλιστικών να μετατραπεί σε Εξεταστική Επιτροπή» είπε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε πως ειπώθηκε μέσα στη συνεδρίαση πως αν η αξιωματική αντιπολίτευση έχει νέα στοιχεία, τότε μπορεί να τα προσκομίσει.

Η δεύτερη πρόσκληση έγινε από τον ίδιο και σχετιζόταν με τον ορισμό νέας συζήτησης, η οποία θα έχει ως αντικείμενο το αίτημα για ανάκληση της απόφασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών για την πώληση του πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία λόγω της συμμετοχής της συγκεκριμένης χώρας στις εχθροπραξίες στην Υεμένη. Κατά τον κ. Φίλη, η πρότασή του ψηφίστηκε ομόφωνα και η συζήτηση θα γίνει τις επόμενες μέρες.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών