Σε ετοιμότητα το Θριάσιο Νοσοκομείο με φόντο την τραγωδία στη δυτική Αττική | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Σε ετοιμότητα το Θριάσιο Νοσοκομείο με φόντο την τραγωδία στη δυτική Αττική

Δημοσίευση: 12:20 μ.μ. | 16/11/17

Βιβλική καταστροφή με 15 νεκρούς

Σε κατάσταση ετοιμότητας παραμένει το Θριάσιο Νοσοκομείο για τη διαχείριση των της σφοδρής κακοκαιρίας και των μεγάλων καταστροφών στη δυτική Αττική.

Όπως δήλωσε στο «Πρακτορείο FM 104,9» ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Νίκος Παπαευσταθίου, ο απολογισμός των νεκρών είναι 15 και πρόκειται για 5 γυναίκες και 10 άνδρες. Από τα 15 θύματα έχουν αναγνωριστεί τα 13 ενώ ένας άνδρας και μία γυναίκα ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Στο νοσοκομείο παραμένουν 12 άτομα, επτά γυναίκες και πέντε άνδρες, εκ των οποίων πιο σοβαρά είναι μία γυναίκα 83 ετών, η οποία είναι διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Το σύνολο των τραυματιών που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, είτε με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, είτε με πυροσβεστικά οχήματα, ήταν 23. Έντεκα άτομα πήραν εξιτήριο μετά την παροχή πρώτων βοηθειών» διευκρίνισε. Την ψυχολογική υποστήριξη των τραυματιών, αλλά και των συγγενών των νεκρών ανέλαβε -και παραμένει σε ετοιμότητα- ομάδα υποστήριξης αποτελούμενη από ψυχολόγους και το ψυχιατρικό τμήμα του «Θριάσιου», με τη συνδρομή και προσωπικού 10 ατόμων από το «Δαφνί».

Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ εξήγησε ότι η απόφαση του υπουργείου Υγείας να τεθεί το Θριάσιο Νοσοκομείο σε κατάσταση ετοιμότητας ελήφθη «γιατί ήταν το πλησιέστερο και καταλληλότερα οργανωμένο νοσοκομείο, έτσι ώστε» -όπως είπε- «να μπορέσουμε να διαχειριστούμε άμεσα τους τραυματίες που θα έρχονταν από τις περιοχές αυτές, και για επιχειρησιακούς λόγους, ώστε τα περιστατικά -τόσο οι σοροί των θυμάτων, όσο και οι τραυματίες- να μην αναμειχθούν με τα υπόλοιπα περιστατικά εφημερίας του λεκανοπεδίου στα υπόλοιπα νοσοκομεία, που και λόγω των κυκλοφοριακών συνθηκών θα ήταν πολύ δύσκολη η πρόσβασή τους».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών