Σενάρια κρίσης στην Ελλάδα και 4ου μνημονίου από τη ΝΔ σύμφωνα με την Ξαφά | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Σενάρια κρίσης στην Ελλάδα και 4ου μνημονίου από τη ΝΔ σύμφωνα με την Ξαφά

Δημοσίευση: 12:33 μ.μ. | 15/11/17

Πολιτική αντιπαράθεση προκαλούν όσα φέρεται να είπε η Ξαφά σε συνάντηση με επενδυτές στο Λονδίνο. Το Μαξίμου κατηγορεί το Μητσοτάκη ότι επενδύει σε καταστροφή μέσω της φερόμενης ως μυστικοσυμβούλου του. Διαψεύδει σχέση με Ξαφά η ΝΔ

Το σενάριο ότι δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, με συνέπεια οι τράπεζες να χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση και πως η κυβέρνηση θα παραιτηθεί, η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά θα υπογράψει 4ο μνημόνιο στη συνέχεια, φέρεται να παρουσίασε σαν ενημέρωση σε επενδυτές σε κλειστή λέσχη στο Λονδίνο η πρώην εργαζόμενη στο ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών.

Η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει ότι η κ.Ξαφά φέρεται ως μυστικοσύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι η συζήτηση με πιθανούς επενδυτές σε κλειστή λέσχη στο Ουέστμινστερ του Λονδίνου έγινε την ώρα που η Ελλάδα προετοιμάζεται για μια νέα δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, ενώ οι ελληνικές τράπεζες βρέθηκαν προ εβδομάδων στο επίκεντρο των συζητήσεων για την τρίτη αξιολόγηση, με το ΔΝΤ να υποχωρεί τελικά και να μην εγείρει ενστάσεις για την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Επίθεση στη ΝΔ με αφορμή το δημοσίευμα εξαπέλυσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού με γραπτό του σχόλιο.

“Ο κος Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας”, αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου και προσθέτει:

“

Η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ. Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει.”

ΝΔ: Δεν είναι σύμβουλος ούτε μυστικοσύμβουλος Μητσοτάκη η Ξαφά

“Η Μιράντα Ξαφά ουδεμία σχέση έχει με τη ΝΔ. Δεν είναι ούτε σύμβουλος, ούτε μυστικοσύμβουλος του προέδρου. Τι άλλο θα... ανακαλύψουν για να καλύψουν τα σκάνδαλα του Πάνου Καμμένου”, ήταν η επίσημη αντίδραση της ΝΔ.

Δράση: Συκοφαντική επίθεση κατά της Ξαφά

Με ανακοίνωση της η Δράση, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της οποίας, είναι η κ.Ξαφά, κάνει λόγο για συκοφαντική επίθεση: “Η Δράση καταδικάζει απολύτως την συκοφαντική επίθεση την οποία δέχεται σήμερα από την Εφημερίδα των Συντακτών η κ. Μιράντα Ξαφά, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της. Πέραν της απόλυτης διάψευσης των ισχυρισμών της εφημερίδας από την ίδια και των προφανών fake news που δημοσιεύονται, που μόνο την κυβερνητική προπαγάνδα εξυπηρετούν, επισημαίνει και τον ολοκληρωτικής νοοτροπίας τίτλο περί "σαμποτάζ" της οικονομίας μας. Τίτλο που θυμίζει τις ζοφερότερες παραδόσεις των πρακτικών της προπαγάνδας του ολοκληρωτισμού και του αυταρχισμού, που διαχώριζαν τη χώρα σε "λαϊκούς αγωνιστές" και "μοναρχοφασίστες" ή σε "εθνικόφρονες" και "μιάσματα".

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών