Σκληρή κόντρα Βούτση – Γεννηματά για τα απόρρητα έγγραφα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Σκληρή κόντρα Βούτση – Γεννηματά για τα απόρρητα έγγραφα

Δημοσίευση: 6:48 μ.μ. | 27/11/17

Η κυρία Γεννηματά επιχείρησε να καταθέσει απόρρητα έγγραφα του ΚΥΣΕΑ και συνομιλίες του Έλληνα Πρέσβη στο Ριάντ - Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν τα παρέλαβε και της καταλόγισε ότι επιχείρηση «μεθόδευση»

Οξύτατη προσωπική αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Βούτση όταν η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επιχείρησε να καταθέσει απόρρητα έγγραφα του ΚΥΣΕΑ και συνομιλίες του πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ, τα οποία όμως δεν παρέλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Η κυρία Γεννηματά υπερασπίστηκε τους χειρισμούς του βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου που είχε επιχειρήσει να καταθέσει προ ημερών στη Βουλή απόρρητα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας τα οποία όμως αρνήθηκε να παραλάβει ο προεδρεύων της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης. Μάλιστα η Πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν απόρρητα έγγραφα που να εκθέτουν τη χώρα και τόνισε ότι η Βουλή θα πρέπει να λάβει γνώση των απορρήτων εγγράφων. «Τα έγγραφα που καταθέτω αποδεικνύουν ότι μόνο με διακρατική συμφωνία θα μπορούσε να γίνει η πώληση» είπε και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να καλύψει τον «συγκυβερνήτη» του Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Βούτσης δεν παρέλαβε, όμως, τα απόρρητα έγγραφα και ενημέρωσε ότι θα ακολουθήσει την ίδια πρακτική με τον κ. Κακλαμάνη διαβιβάζοντάς τα στην αρμόδια διεύθυνση και από εκεί στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση στην κυρία Γεννηματά και απάντησε σε όσους τον χαρακτήρισαν «επίορκο» για τους χειρισμούς τους. «Δεν κάναμε τη Βουλή μέρος του προβλήματος» είπε ο κ. Βούτσης και διαβεβαίωσε ότι έπραξε σύμφωνα με τον κώδικα νομοθεσίας για την κυβέρνηση περί απορρήτων εγγράφων που υποχρεώνει για την παράδοση ολων των απορρήτων στη ΓΓ της κυβέρνησης. Σημείωσε, επίσης, ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα αποχαρακτηρίζονται μετά από 30 χρόνια. «Ασυδοσία και αυθαιρεσία δεν θα υπάρξει εδώ μέσα, στα πάνελ μόνο» είπε ο κ. Βούτσης.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών