Στα σκουπίδια 149 φιάλες με αίμα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Στα σκουπίδια 149 φιάλες με αίμα

Δημοσίευση: 11:41 π.μ. | 24/11/17

Εδώ και 15 χρόνια υπήρξε αίτημα αντικαταστάσης του ψυγείου που χάλασε

Στα σκουπίδια κατέληξαν τα προηγούμενα 24ωρα 149 φιάλες αίματος από το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Ρεθύμνου, όταν υπέστη βλάβη το ειδικό ψυγείο διατήρησής τους, εξαιτίας διακοπής του ρεύματος.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ιδρύματος Γιώργο Φραγκιαδάκη, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο το νοσοκομείο θα προμηθευτεί ένα νέο ψυγείο, ενώ έχει δρομολογηθεί η αγορά και ενός δεύτερου.

Οι φιάλες αίματος καταστράφηκαν από υπερβολική ψύξη.

Όπως εξηγεί στην «Νέα Τηλεόραση Κρήτης» ο διοικητής του ιδρύματος, το πρόβλημα που παρουσίαζε το συγκεκριμένο ψυγείο στο τμήμα αιμοδοσίας ήταν γνωστό, καθώς από το 2002 υπήρχε αίτημα για την αντικατάστασή του και μόλις τον περασμένο Οκτώβριο είχε ληφθεί η σχετική απόφαση.

Μετά το απρόοπτο αυτό περιστατικό, το Βενιζέλειο, αλλά και το νοσοκομείο Χανίων έσπευσαν να τροφοδοτήσουν με αίμα το ρεθυμνιώτικο νοσοκομείο, ώστε να μην μείνει ακάλυπτο. Όπως διαβεβαιώνει ο Γιώργος Φραγκιαδάκης σε καμία περίπτωση δεν διατρέχουν κίνδυνο οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο ίδρυμα, ενώ κανονικά εξακολουθεί να λειτουργεί και το τμήμα αιμοδοσίας.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών