Σταθάκης προς ΓΕΝΟΠ: Σε δύο εβδομάδες η τελική λίστα για λιγνίτες | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Σταθάκης προς ΓΕΝΟΠ: Σε δύο εβδομάδες η τελική λίστα για λιγνίτες

Δημοσίευση: 6:05 μ.μ. | 15/11/17

Ο υπουργός Ενέργειας διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστές ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης υδροηλεκτρικών ή χαρτοφυλακίου πελατών της ΔΕΗ

Ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Κομισιόν σχετικά με την κατάρτιση της λίστας των προς πώληση λιγνιτικών μονάδων έκανε προς τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστές ότι δεν έχει τεθεί και δεν συζητείται πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων, αλλά ούτε και χαρτοφυλακίου πελατών της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με όσα είπε, οι διαπραγματεύσεις εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν και ότι η κατάληξη αναμένεται περίπου σε δύο εβδομάδες, οπότε θα υπάρξει και νέα ενημέρωση της ΓΕΝΟΠ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης υποστήριξε ότι το «πακέτο» των Μελίτη Ι, άδεια για Μελίτη ΙΙ, Μεγαλόπολη 3 και Μεγαλόπολη 4 αθροίζει δυναμικότητα πολύ μεγαλύτερη από το 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η ΔΕΗ θα μείνει κυρίως με τις πεπαλαιωμένες μονάδες.

Η ΓΕΝΟΠ εξέφρασε επίσης την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε απόπειρα πώλησης υδροηλεκτρικών και εταιρείας πελατολογίου της ΔΕΗ.

Θοδωρής Παναγούλης

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών