Το υπουργείο Πολιτισμού παύει την Ηλέκτρα Βενάκη από το Κέντρο Κινηματογράφου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Το υπουργείο Πολιτισμού παύει την Ηλέκτρα Βενάκη από το Κέντρο Κινηματογράφου

Δημοσίευση: 4:09 μ.μ. | 2/11/17

«Η πρόωρη λήξη της θητείας της είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΚΚ»

Παύεται από τη θέση της γενικής διευθύντριας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου η Ηλέκτρα Βενάκη, έπειτα από απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε με σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: «Με την από 2-11-2017 απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Λυδίας Κονιόρδου, παύεται η κ. Ηλέκτρα Βενάκη από τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Η πρόωρη λήξη της θητείας της (η κ. Βενάκη είχε αναλάβει καθήκοντα τέλος Ιουλίου του 2016 με τριετή θητεία) είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΚΚ για την οποία καθοριστική είναι η σχέση του Γενικού Διευθυντή (ΓΔ) με το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ).

Η Υπουργός Πολιτισμού οφείλει να προστατεύει τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου και να παρεμβαίνει όταν απαιτείται, κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να αποφεύγονται σοβαρές δυσλειτουργίες με σκοπό να ασκούνται οι αρμοδιότητες των φορέων με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.

Ο νόμος προβλέπει ότι τα καθήκοντα του ΓΔ για το μεταβατικό στάδιο μέχρι την πλήρωση της θέσης, θα ασκούνται από Διευθυντή του ΕΚΚ, κατόπιν αποφάσεων του ΔΣ».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών