Τσακαλώτος: Ακροδεξιά η ατζέντα της ΝΔ για τους φυλακισμένους | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τσακαλώτος: Ακροδεξιά η ατζέντα της ΝΔ για τους φυλακισμένους

Δημοσίευση: 1:20 μ.μ. | 14/11/17

Ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε την τροπολογία της ΝΔ για επανίδρυση φυλακών Τύπου Γ’ και αυστηροποίηση του νόμου Παρασκευόπουλου, επικαλούμενος τον Ντοστογιέφσκι

«Όχι» στην τροπολογία της ΝΔ που ζητεί επανίδρυση των φυλακών Τύπου Γ’ και αυστηροποίηση του αποσυμφορητικού νόμου Παρασκευόπουλου είπε ο υπουργός Οικονομικών, καταλογίζοντας ακροδεξιά ατζέντα στη ΝΔ.

«Είμαστε οπαδοί του Ντοστογιέφσκι που λέει ότι ο πολιτισμός μίας χώρας εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στους φυλακισμένους» είπε ο κ. Τσακαλώτος σχολιάζοντας την τροπολογία της ΝΔ που κατατέθηκε πριν από λίγο στο νομοσχέδιο του υπουργείου για τα τυχερά παίγνια. «Είναι προφανές ότι δεν θα δεχθούμε την τροπολογία» είπε ο κ. Τσακαλώτος και καταλόγισε στην ΝΔ για «ακροδεξιά ατζέντα». «Η ακροδεξιά ατζέντα στα θέματα φυλακισμένων και μεταναστών δεν θα σας βγει και κάνετε μεγάλη ζημιά στην ελληνική κοινωνία» τόνισε απευθυνόμενος στη ΝΔ.

Ν. Παναγιωτόπουλος: Η ασφάλεια δεν είναι δεξιά, ούτε ακροδεξιά

Τις αιτιάσεις του κ. Τσακαλώτου απέρριψε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος τονίζοντας ότι η ασφάλεια και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας δεν είναι δεξιά, ούτε ακροδεξιά.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Τσακαλώτος λέγοντας: «δεν τη λες όμως και φιλελεύθερη».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε, πάντως, ότι η ΝΔ επιχειρεί παρέμβαση σε μια «άκρως προβληματική κατάσταση» με την επαναφορά της λειτουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας και την αυστηροποίηση του νόμου Παρασκευόπουλου. «Είναι κοινή πλέον αίσθηση στην κοινωνία αλλά και στους ειδικούς ότι το σύστημα ποινικής καταστολής τελεί υπό κατάρρευση» πρόσθεσε ο τομεάρχης της ΝΔ.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου, Φωτογραφία: Sooc

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών