​Αύξησε τις δυνάμεις της στο «μέτωπο» του χιονιά η Περιφέρεια Αττικής | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

​Αύξησε τις δυνάμεις της στο «μέτωπο» του χιονιά η Περιφέρεια Αττικής

Δημοσίευση: 5:37 μ.μ. | 22/12/17

«Παρακολουθούμε ανά λεπτό την επιδείνωση του καιρού»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις αποχιονισμού στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Αττικής από την Περιφέρεια, η οποία αυξάνει τις δυνάμεις της, την ώρα που η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Πλέον, επιχειρούν συνολικά δέκα αποχιονιστικά μηχανήματα και ένα μηχάνημα έργου τύπου JCB στις περιοχές της Πάρνηθας, της Μαλακάσας και του Καπανδριτίου, καθώς και στην ορεινή περιοχή των Βιλίων - Κάζας, στον δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας.

Στην περιοχή της Πάρνηθας, οι προσπάθειες για να παραμείνει ανοικτό και προσβάσιμο το οδικό δίκτυο ξεκίνησαν από χθες το πρωί και στην Κάζα από χθες βράδυ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από την υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Γιάννα Τσούπρα, όλες οι δυνάμεις που επιχειρούν «βρίσκονται σε επιφυλακή και παρακολουθούν ανά λεπτό την επιδείνωση του καιρού, επεμβαίνοντας άμεσα ώστε να μην κλείσει κανένας δρόμος, καθώς τότε μεγεθύνεται κατά πολύ ο βαθμός δυσκολίας για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου».

Πρόσθεσε ότι «ανάλογα με την ένταση της χιονόπτωσης, αυξάνεται και ο αριθμός των μηχανημάτων που επιχειρούν στις διάφορες περιοχές. Υπενθύμισε ότι 50 εξ αυτών παραμένουν στην Μάνδρα για την αποκομιδή και απομάκρυνση των φερτών από τις συσσωρεύσεις και τα ρέματα όπου είχαν εναποτεθεί.

Σε επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, ενημέρωσε ότι κατευθυνόταν προς την ορεινή περιοχή των Βιλίων και της Μάνδρας, προκειμένου να βρίσκεται κοντά και να φροντίσει «για άμεση παρέμβαση εάν παραστεί ανάγκη» όπως σημείωσε.

Για τη διασφάλιση των μετακινήσεων των πολιτών, καθώς και για την οδική ασφάλεια, η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά την επιδείνωση του καιρού, όπως προειδοποίησε με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται, ότι από χθες το βράδυ η Περιφέρεια έχει δώσει στη δημοσιότητα κατάλογο με τους θερμαινόμενους χώρους σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής.

Τέλος, πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας των πολιτών για τον χειμώνα βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών