Αιτωλοακαρνανία: Εικόνες καταστροφής – Στις πληγείσες περιοχές ο Πάνος Σκουρλέτης (φώτο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Αιτωλοακαρνανία: Εικόνες καταστροφής – Στις πληγείσες περιοχές ο Πάνος Σκουρλέτης (φώτο)

Δημοσίευση: 10:27 π.μ. | 4/12/17

Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα – Σύσκεψη στο Μεσολόγγι - Δείτε φωτογραφίες

Τις πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας επισκέπτεται σήμερα στις 11 το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
Απόστολο Κατσιφάρα, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στην συνέχεια στη 1.00 μ.μ. στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας στο Μεσολόγγι θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, των Δημάρχων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Αμφιλοχίας, εκπροσώπων αρχών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Μετρούν τις πληγές τους στην Αιτωλοακαρνανία

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι στην Αιτωλοακαρνανία που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από την κακοκαιρία των δύο τελευταίων ημερών.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα το 1ο δημοτικό σχολείο Κατοχής, το νηπιαγωγείο Κατοχής και το 1ο νηπιαγωγείο Νεοχωρίου, ενώ λόγω των ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν από κλιμάκια μηχανικών δεν θα λειτουργήσουν, το το δημοτικό σχολείο Ελληνικών, το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Κεφαλοβρύσου, το δημοτικό σχολείο Χαλικίου και το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χρυσοβεργίου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας έχουν κηρυχθεί οι δήμοι Αγρινίου και Μεσολογγίου, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών.

Από την κακοκαιρία και τις έντονες βροχοπτώσεις, έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές στις περιοχές του Αιτωλικού, του Χρυσοβεργίου, των Φραγκουλέικων και των Οινιαδών.

Ειδικότερα, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε οδικό δίκτυο, υποδομές, κατοικίες, αποθήκες, ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες, ενώ σοβαρά προβλήματα καταγράφονται, λόγω της συνεχιζόμενης έντονης βροχόπτωσης, στο Ευηνοχώρι και σε ορεινές κοινότητες, όπως τα Ελληνικά, Μούσουρα, Ρέτσινα, Κουδούνι, Άγιος Γεώργιος και Κουτσοχέρι.

Παράλληλα, λειτουργεί στο Αγρίνιο γραφείο για την παραλαβή αιτημάτων από πολίτες που αφορούν καταγραφές ζημιών. Ακόμη, από σήμερα έχει ξεκινήσει στο δημαρχείο Μεσολογγίου η παραλαβή αιτήσεων καταγραφής ζημιών πρώτης κατοικίας και επιχειρήσεων πολιτών που επλήγησαν από το κύμα κακοκαιρίας.


πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών