Αιτωλοακαρνανία: Ιστορίες επιβίωσης στη λάσπη - Έμειναν μόνο με τα ρούχα που φοράνε (βίντεο - φώτο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Αιτωλοακαρνανία: Ιστορίες επιβίωσης στη λάσπη - Έμειναν μόνο με τα ρούχα που φοράνε (βίντεο - φώτο)

Δημοσίευση: 9:24 π.μ. | 5/12/17

Τρεις μέρες μετά από την καταστροφή, με ό,τι μέσο διαθέτουν, προσπαθούν να καθαρίσουν τις οικίες τους και τα μηχανήματα από Δήμο και Περιφέρεια εργάζονται στο «φουλ» , αλλά όπως φαίνεται θα χρειαστούν μέρες ακόμη μέχρι να υπάρξει μια σχετική αποκατάσταση - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Να σημειωθεί πως το χωριό  δεν έχει ύδρευση, αφού το δίκτυο καταστράφηκε και αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που δέχθηκε έντονα παράπονα ο Δήμαρχος Αγρινίου που βρέθηκε χθες το πρωί συνοδεύοντας τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη.  Κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν πως δεν τους δίνεται νερό ή τρόφιμα, με τον Δήμαρχο μάλιστα να αντιδρά και να απειληθεί επεισόδιο.

Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες και για την απουσία τεχνικών έργων που θα προστάτευαν το χωριό, που έχει την ιδιαιτερότητα να τέμνεται από πέντε ρέματα.

Από εκεί και πέρα κάποιες οικογένειες είναι αδύνατον να ζήσουν στα σπίτια τους, αφού έχουν χάσει τα πάντα. Έχουν μείνει στην κυριολεξία μόνο με τα ρούχα που φοράνε. Η απελπιστική κατάσταση στο Ζευγαράκι, μόνο με αυτήν στα Κλεισορεύματα μπορεί  να συγκριθεί όπου και εκεί μέρα με τη μέρα, αποκαλύπτεται το πλήρες μέγεθος της καταστροφής.

Δείτε νέο, σημερινό βίντεο:
Οι κάτοικοι μεταφέρουν πρωτοφανείς εικόνες και καταστάσεις που βίωσαν, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που σώθηκαν κυριολεκτικά στο παρά πέντε.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τριμελούς οικογένειας στην αρχή του χωριού, απ’όπου το Λιόρεμα, που προκάλεσε τις μεγαλύτερες καταστροφές, πέρασε στην κυριολεξία μέσα από την οικία της! Πυροσβέστες που μίλησαν στο agriniopress.gr έλεγαν πως γύρω στις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου, βρίσκονταν  ακριβώς έξω από το σπίτι και δεν μπορούσαν να το προσεγγίσουν. Τελικά η οικογένεια σώθηκε, όταν ανέβηκε στην ταράτσα, από μια σιδερένια σκάλα.

Ανάλογες είναι οι περιγραφές πολλών άλλων πληγέντων, κυρίως ηλικιωμένων που αδυνατούσαν να βγουν από τα σπίτια τους και σώθηκαν στο παρά πέντε.


Υγρός τάφος για τριμελή οικογένεια παραλίγο να γίνει η συγκεκριμένη κατοικίαΜε αυτή τη σκάλα ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους και σώθηκαν…

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών