Δήμαρχος Λέσβου για Μουζάλα: Επιρρίπτει σε άλλους ευθύνες που είναι δικές του | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Δήμαρχος Λέσβου για Μουζάλα: Επιρρίπτει σε άλλους ευθύνες που είναι δικές του

Δημοσίευση: 3:49 μ.μ. | 8/12/17

«Ας πράξει το αυτονόητο και αυτό που σύσσωμες οι τοπικές κοινωνίες έχουν ζητήσει»

Λάβρος ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τα όσα είπε για εκείνον στην συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό «Spiegel Online».

Σε σχετική απάντηση που έδωσε ο κ. Γαληνός για τον υπουργό τονίζει:

«Στη συνέντευξή του κ. Μουζάλα στο "Spiegel Online", ο αρμόδιος για το μεταναστευτικό ζήτημα Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επιρρίπτει ευθύνες στον αναρμόδιο για το μεταναστευτικό Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό. Δυστυχώς ο κος Μουζάλας, αντί να μεταφέρει ένα μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο στα άδεια κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας και να αποσυμφορήσει τα νησιά, συνεχίζει να επιμένει στον εκβιασμό των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας, επιρρίπτοντας μάλιστα σε άλλους ευθύνες που είναι αποκλειστικά δικές του. Ο κ. Υπουργός είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την κατάσταση του Κ.Υ.Τ Μόριας, για το ότι κινδυνεύουν να χαθούν ανθρώπινες ζωές κατά τη διάρκεια του χειμώνα και για το ότι οι κοινωνίες των νησιών συνεχίζουν να σηκώνουν ένα τεράστιο βάρος.  Αντί λοιπόν να παίζει ανεπιτυχώς το παιχνίδι μετατόπισης των ευθυνών, ας πράξει το αυτονόητο και αυτό που σύσσωμες οι τοπικές κοινωνίες έχουν ζητήσει».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως αυτό που προκάλεσε την απάντηση του δημάρχου ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός ως προς το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση στη Μόρια όπου ο κ Μουζάλας δήλωσε: «Τελικά, η αρμοδιότητα ανήκει σε εμένα και στην ελληνική κυβέρνηση. Αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να διευκρινιστούν: από τον Σεπτέμβριο του 2016 ζητήσαμε από το δήμαρχο της Λέσβου και από όλους όσοι διαμαρτύρονται για τις κακές συνθήκες στους καταυλισμούς, να αποδεχθούν δύο πράγματα: την αύξηση της δυναμικότητας και τη διαμόρφωση χώρων κράτησης όσων προορίζονται για απέλαση. Αυτό απορρίφθηκε. Αν γίνονταν αποδεκτές οι προτάσεις μας, η κατάσταση στην Μόρια θα είχε άλλη εικόνα. Να πούμε επίσης ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όταν διπλασιάστηκε ο αριθμός των νεοεισερχομένων και κλιμακώθηκε το πρόβλημα».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών