Έφτασε στη Θράκη ο Ερντογάν (φωτο) | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Έφτασε στη Θράκη ο Ερντογάν (φωτο)

Δημοσίευση: 12:57 μ.μ. | 8/12/17

Έφτασε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι στην Κομοτηνή, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ και τα μέλη της αποστολής της τουρκικής κυβέρνησης

Ο Τούρκος πρόεδρος, μετέβη στο τζαμί Κιρ Μαχαλλέ όπως προβλέπει το πρόγραμμά του όπου εκεί τον υποδέχτηκαν με θερμό χειροκρότημα και ζητωκραυγές περίπου 1000 Μουσουλμάνοι της Θράκης.

Τον Ερντογάν υποδέχτηκαν επίσης τουρκογενείς δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, μεταξύ αυτών και ο Λεβέντ Σαδίκ, ο κροίσος γιος του εθνικιστή ηγέτη των τουρκοφρόνων της Θράκης Αχμέτ Σαδίκ, με πολυπληθή προσωπική ασφάλεια.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και η είσοδος στο χώρο γινόταν μόνο μετά από έλεγχο ασφαλείας με ειδικά μηχανήματα.

Αρκετή ώρα πριν την άφιξη του Ερντογάν, πετούσε το ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας πάνω από την πόλη και άντρες της ασφαλείας του Τούρκου προέδρου έλεγχαν κάθε σημείο. Ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονταν στα ψηλά κτήρια της περιοχής.

Το πρόγραμμα του Ερντογάν

Μετά την προσευχή στο Κιρ Μαχαλέ, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τούρκος πρόεδρος, θα επισκεφθεί το μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ» της πόλης, όπου θα συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς - πολλοί από τους οποίους είναι από την Τουρκία αποσπασμένοι στην Ελλάδα βάση διμερών συμφωνιών - και τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στις 13:30 ο πρόεδρος της Τουρκίας θα έχει επαφές με εκπροσώπους μειονοτικών φορέων και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε prive γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου αναμένεται να απευθύνει σχετικό χαιρετισμό προς τη μειονότητα.
πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών