Κρίσιμες επαφές και προσδοκίες από την επίσκεψη Ερντογάν | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κρίσιμες επαφές και προσδοκίες από την επίσκεψη Ερντογάν

Δημοσίευση: 8:47 π.μ. | 5/12/17

Στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης, ο Ταγίπ Ερντογάν θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος 65 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη προέδρου της Τουρκίας στη χώρα μας

Ο κ. Ερντογάν θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας όλο το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφτεί και την Ακρόπολη.

Η πολιτική ηγεσία της χώρας καλωσορίζει τον Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να στέλνει μήνυμα μέσω του Έθνους της Κυριακής ότι θα πρέπει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο υπουργός εξωτερικών δήλωσε ότι η επίσκεψη δεν θα λύσει αυτόματα όλα τα προβλήματα μπορεί όμως να συμβάλλει ώστε να ενισχυθεί μια θετική προοπτική στις διμερείς σχέσεις.

Να είναι ουσιαστική η επίσκεψη και όχι επίσκεψη ουσίας ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τουρκική πλευρά αναμένεται να θέσει θέματα προσφυγικού, που θα είναι και η ουσία των συζητήσεων, το Κυπριακό και την έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει να υπάρξει μια απλοποίηση των διαδικασιών σε ότι αφορά στην επιστροφή των μεταναστών στην Τουρκία.

Την Παρασκευή αεροπορικώς θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί οδικώς θα πάει στην Κομοτηνή.

Αλεξία Τασούλη

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών