Λευκός καπνός για τα οικογενειακά επιδόματα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Λευκός καπνός για τα οικογενειακά επιδόματα

Δημοσίευση: 8:04 μ.μ. | 2/12/17

Θεσμοί και Υπουργείο Εργασίας συμφώνησαν τα οικογενειακά επιδόματα να αυξηθούν το 2018 κατά 40% και το συνολικό κονδύλι να αυξηθεί από 650 εκατ. ευρώ στα 910 εκατομμύρια

Σε συμφωνία κατέληξε η διαπραγμάτευση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους επικεφαλής των θεσμών για το ζήτημα των κοινωνικών επιδομάτων.

Εξερχόμενη της συνάντησης, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου δήλωσε πως συμφωνήθηκε ένα συνολικό κοινωνικό πακέτο 315 εκατ. ευρώ για το 2018. Εξ αυτών, τα 260 εκατ. ευρώ αφορούν στα οικογενειακά επιδόματα, τα 40 εκατ. ευρώ σε σχολικά γεύματα και 15 εκατ. ευρώ σε νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η κα. Φωτίου πρόθεσε πως τα οικογενειακά επιδόματα θα αυξηθούν το 2018 κατά 40% καθώς από 650 εκατ. ευρώ το συνολικό κονδύλι θα πάει στα 910 εκατ. ευρώ.

Η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε επίσης πως για το οικογενειακό επίδομα αποφασίσθηκε να αυξηθεί για το πρώτο παιδί από τα 40 ευρώ στα 70 ευρώ, για το δεύτερο παιδί από τα 40 ευρώ ξανά στα 70 και για το τρίτο παιδί (και για κάθε ένα παραπάνω) το επίδομα θα είναι 140 ευρώ.

Οι τρίτεκνοι οι πολύτεκνοι με εισόδημα άνω των 34.000 ευρώ που έως σήμερα λάμβαναν οικογενειακό επίδομα πλέον το χάνουν.

Σε σχέση με τα επιδόματα αναπηρίας η υπουργός δήλωσε ότι είναι διασφαλισμένα και δεν τίθεται κανένα ζήτημα με αυτά.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών