Μάρδας: Η κυβέρνηση θέλει να προστατέψει την πρώτη κατοικία | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μάρδας: Η κυβέρνηση θέλει να προστατέψει την πρώτη κατοικία

Δημοσίευση: 2:37 μ.μ. | 5/12/17

Τα βέλη στην αξιωματική αντιπολίτευση έστρεψε ο βουλευτής, καθώς όπως ισχυρίστηκε, η αναστολή της απόφασης της ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση προκάλεσε περισσότερα προβλήματα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, διευκρίνισε τι εννοούσε με τη δήλωση του πως “η Νέα Δημοκρατία έπρεπε να είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες πλειστηριασμών”
λέγοντας πως αυτό που πραγματικά δήλωσε είναι πως η χώρα θα είχε τελειώσει με ένα πολύ μεγάλο μέρος του θέματος των πλειστηριασμών, αν η Νέα Δημοκρατία δεν είχε αναστείλει τις διαδικασίες των πλειστηριασμών, γιατί τότε ήταν πιο εύκολοι οι διακανονισμοί. Στη συνέχεια είπε πως το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι με την αναστολή της όποιας ενέργειας σχετικά με τους πλειστηριασμούς δεν λύνεται το πρόβλημα, ενώ είναι γεγονός ότι με το νόμο Κατσέλη που είναι κοινός παρονομαστής δεν “αγκαλιάζονται” όλες οι περιπτώσεις των πλειστηριασμών.

Εν συνεχεία ανέφερε πως η κυβέρνηση θέλει να προστατέψει την πρώτη κατοικία και ανέλαβε κάποιες δράσεις για να λυθεί το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος και πως ο στόχος της προστασίας της πρώτης κατοικίας παραμένει και υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας εάν μπουν σε πλειστηριασμό οι ακριβές πρώτες κατοικίες στρατηγικών κακοπληρωτών. Μάλιστα, θα υπάρχει μεγαλύτερη εκτόνωση και μεγαλύτερες δυνατότητες με την εύρεση των στρατηγικών κακοπληρωτών προκειμένου να προστατευτούν ακόμα περισσότερες περιπτώσεις προστασίας πρώτης κατοικίας.

Τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι προβλέψεις είναι... δυσοίωνες για το ΑΕΠ, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξει ισχνή αύξηση της τάξης του 0,3% στο τελευταίο τρίμηνο του 2017. “Πρέπει να δούμε πώς θα κλείσει το τελευταίο τρίμηνο που είναι το πιο κομβικό λόγω της περιόδου των Χριστουγέννων και να βγουν τα τελικά συμπεράσματα. Πρέπει να ξεχάσουμε τι μας λένε οι θεσμοί και πρέπει η χώρα να φτάσει σε ρυθμό ανάπτυξης πάνω από 3,5%-4%” τόνισε χαρακτηριστικά. Το ζήτημα, σύμφωνα με τον κύριο Μάρδα, είναι η ενδεχόμενη μείωση της υπερφορολόγησης να μην εκτροχιάσει την οικονομία, όπως έγινε το 2014 επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως λόγω της διόγκωσης των εισαγωγών. Μάλιστα, προέβλεψε πως θα υπάρξει μείωση της υπερφορολόγησης επί ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών