Με συνθήματα και καπνογόνα ξεκίνησε το μαθητικό συλλαλητήριο (φώτο - βίντεο) | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Με συνθήματα και καπνογόνα ξεκίνησε το μαθητικό συλλαλητήριο (φώτο - βίντεο)

Δημοσίευση: 1:02 μ.μ. | 4/12/17

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:00 το μαθητικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας, με συνθήματα και καπνογόνα. Παράλληλα, είναι προγραμματισμένη και συναυλία στον χώρο για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα στα σχολεία.

Όπως γνωστοποιεί η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής, οι μαθητές ζητούν να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα/τομέας στα Επαγγελματικά Λύκεια και να μην μείνει κανένας μαθητής στον δρόμο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία τους κανονικά.

Επίσης, αιτούνται να μην υπάρχει κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση ζητώντας «αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία». «Να μην βγει ούτε ένα ευρώ επιπλέον από την τσέπη των γονιών τους για τη λειτουργία των σχολείων. Δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας και δωρεάν γεύμα για όλους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο τους, άμεση κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς, βιβλία σε όλα τα σχολεία, να μην πληρώνουν για ξενόγλωσσα και να ξεκινήσει σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες 


Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος, πηγή

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών