Με τη συμβολή ειδικού σκύλου η εξάρθρωση του κυκλώματος ναρκωτικών στη Λαμία (βιντεο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Με τη συμβολή ειδικού σκύλου η εξάρθρωση του κυκλώματος ναρκωτικών στη Λαμία (βιντεο)

Δημοσίευση: 5:54 μ.μ. | 1/12/17

Ιεραρχική δομή και εσωτερική διάρθρωση διέθεταν οι δύο οργανώσεις

«Τελικά η Φθιώτιδα δεν είναι και τόσο ήσυχη περιοχή όσο μας έλεγαν κάποιοι...», είπε ο Υποστράτηγος Νίκος Γεωργακόπουλος, αφού το τελευταίο
διάστημα έχουν εξαρθρωθεί 4 εγκληματικές οργανώσεις και έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα περισσότερα από 40 μέλη τους. Επίσης, μέσα στο 2017, από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας έχουν γίνει πάνω από 1500 συλλήψεις.

Πάνω από 22 κιλά χασίς κατασχέθηκαν από την Ασφάλεια Λαμίας, στη χθεσινή ευρεία επιχείρηση που έγινε με έρευνες σε σπίτια εντός και εκτός Φθιώτιδας. «Η βοήθεια του τετράποδου "συναδέλφου" μας ήταν σημαντική...», είπε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστέριος Μαντζιώκας, ο οποίος συνεχάρη όλους τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας για την εξάρθρωση των δυο εγκληματικών οργανώσεων.

Ο Διοικητής της Ασφάλειας Λαμίας Χρήστος Μουτσώκος, τόνισε ότι η καταπολέμηση κατά των ναρκωτικών και του εγκλήματος θα συνεχιστεί ώστε οι πολίτες της; Φθιώτιδας να αισθάνονται ασφαλείς.

Την ενημέρωση στους δημοσιογράφους σχετικά με το θέμα έκαναν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής,Υποστράτηγος, Νίκος Γεωργακόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Φθιώτιδας, Αστυνομικός Διευθυντής Αστέριος Μαντζιώκας, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Χρήστος Μουτσώκος.

Δείτε το βίντεο:Οι 11 συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης πριν από λίγο, ενώ αναζητείται και ένα ακόμη μέλος του κυκλώματος, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί. Μεταξύ τους είναι και ένας 37χρονος στρατιωτικός από τη Λαμία, ο οποίος υπηρετεί στις Ειδικές Μονάδες (Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, για τις ανάγκες τις οποίας χρησιμοποιήθηκε και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

 • 22 κιλά και 676,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
 • μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
 • 10 δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος,
 • 4 ζυγαριές ακριβείας,
 • 1 κυνηγετικό όπλο,
 • 1 αεροβόλο όπλο με διόπτρα,
 • 1 ξιφίδιο & (1) στιλέτο,
 • 75 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
 • 1 ανιχνευτής μετάλλων,
 • 45 κροτίδες,
 • 356 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού,
 • το χρηματικό ποσό των 2.480 ευρώ, προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και
 • πληθώρα κινητών τηλεφώνων και καρτών σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας

Όσον αφορά στην οργάνωση και τη λειτουργία τους και οι δυο εγκληματικές οργανώσεις διέθεταν ιεραρχική δομή και εσωτερική διάρθρωση.

Συγκεκριμένα, τα μέλη λειτουργούσαν πάντα υπό την καθοδήγηση και τις εντολές των «αρχηγών» τους, ενώ είχαν διακριτούς ρόλους και χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη φρασεολογία, προκειμένου να προσδιορίσουν το είδος και την ποσότητα των ναρκωτικών.

Από τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών που εμπορεύονταν, αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη, καθώς όπως προέκυψε το τελευταίο δίμηνο, διακινήθηκαν συνολικά και από τις δύο ομάδες, 8 κιλά & 240 γραμμάρια κάνναβης, με προσδοκώμενο όφελος τουλάχιστον 25.218 ευρώ.

Τα μέλη των κυκλωμάτων αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση, για καλλιέργεια, διακίνηση, προμήθεια, μεταφορά και πώληση ναρκωτικών, καθώς και για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων, κροτίδων, τελωνειακού κώδικα και προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σημειώνεται ότι αρκετοί από τους συλληφθέντες δεν έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον πέντε Έλληνες, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας από 44 έως 57 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Πρόκειται για έναν προμηθευτή, ομοίως της 1ης εγκληματικής οργάνωσης και τέσσερα άτομα, τα οποία αγόραζαν ποσότητες κάνναβης από τις εν λόγω ομάδες, με σκοπό την περαιτέρω μεμονωμένη διακίνησή τους.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών