Μετρούν τις «πληγές» που άφησε η κακοκαιρία στην Ήπειρο (φώτο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μετρούν τις «πληγές» που άφησε η κακοκαιρία στην Ήπειρο (φώτο)

Δημοσίευση: 11:18 μ.μ. | 2/12/17

Σταδιακή αποκατάσταση των ζημιών σε Λούρο, Τέροβο, Κόνιτσα, Ζαγόρι και Τζουμέρκα - Δείτε φωτογραφίες

Σε πυρετώδεις εργασίες έχουν επιδοθεί τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου και των δήμων, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές, τις οποίες προκάλεσαν τα έντονα καιρικά
φαινόμενα. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι στον Λούρο της Πρέβεζας μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω της η υπερχείλιση του ποταμού.

Περισσότερα από 30 σπίτια και 7 επιχειρήσεις στην περιοχή υπέστησαν σοβαρές ζημιές, όταν στη 01:00 τα ξημερώματα τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου μπήκαν στα σπίτια και κινδύνευσαν ζωές. Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 10 άτομα, ενώ έως αυτήν την ώρα γίνονται αντλήσεις υδάτων από υπόγεια σπιτιών. Οι κάτοικοι, σε απόγνωση, βλέπουν τις περιουσίες τους μέσα στα λασπόνερα και επιρρίπτουν ευθύνες σε δημοτικές αρχές του παρελθόντος καταγγέλλοντας ότι μπάζωσαν φρεάτια και ρέματα για να κάνουν δρόμους.

Στη θέση Πλατανάκια Τερόβου, τα νερά του Λούρου ποταμού, παρέσυραν μια σιδερένια γέφυρα και κόπηκε η πρόσβαση προς τα σπίτια 3 οικογενειών.
Δεν είναι μόνο ο Λούρος…

Στην Κόνιτσα, όπου κατέρρευσε το οδόστρωμα προς την Λαγκάδα Μαστοροχωρίων λόγο υπερχείλισης του Σαραντάπορου, μετά από προσπάθειες της Πολιτικής Προστασίας δόθηκε μια προσωρινή λύση.

Κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων σημειώνονται σε περιοχές του Ζαγορίου και των Τζουμέρκων και -όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων- έως αυτήν την ώρα, γίνονται προσπάθειες για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών