Μητσοτάκης: Έχω και προσωπικό χρέος μια ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μητσοτάκης: Έχω και προσωπικό χρέος μια ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία

Δημοσίευση: 10:16 μ.μ. | 3/12/17

Το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία

«Έχω ζήσει από τα παιδικά μου χρόνια τι σημαίνει να αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος κινητικά προβλήματα. Το έζησα βλέποντας τη μητέρα μου να παλεύει σε όλη τη ζωή της με αυτές τις
σωματικές δυσκολίες. Είναι για μένα συνεπώς - εκτός από πολιτικό - και προσωπικό χρέος να αποκτήσει η ελληνική πολιτεία ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία.

Και συνεχίζει, σημειώνοντας πως πρέπει «να έχει ο κάθε συνάνθρωπός μας τη δυνατότητα να ζει αξιοπρεπώς, να μπορεί να μετακινείται, να εργάζεται, να σπουδάζει, να συμμετέχει ισότιμα σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής».

«Παρά τα βήματα που έχουν γίνει τις τελευταίες 10ετίες, κυρίως σε επίπεδο υποδομών και ευαισθητοποίησης» όπως παρατηρεί, «υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούν και είναι αναγκαίο να γίνουν, κυρίως σε σχέση με τα ουσιαστικά εφόδια που πρέπει να έχουν τα άτομα με αναπηρία στη χώρα μας για να μπορούν να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται και αξίζουν». «Δεσμεύομαι να τα κάνουμε πράξη» καταλήγει.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών