Ο δήμαρχος Λέσβου καταγγέλλει υπόγειες διαδρομές για την παραχώρηση των παιδικών κατασκηνώσεων | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ο δήμαρχος Λέσβου καταγγέλλει υπόγειες διαδρομές για την παραχώρηση των παιδικών κατασκηνώσεων

Δημοσίευση: 5:13 μ.μ. | 1/12/17

Δόθηκαν για πέντε χρόνια αποκλειστικής χρήσης στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Β. Αιγαίου

Αιφνιδιασμένος δηλώνει ο δήμαρχος Λέσβου από την παραχώρηση για αποκλειστική χρήση 5 ετών του χώρου των
παιδικών κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Β. Αιγαίου (πρώην Θεομήτωρ).

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον γενικό γραμματέα Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρη Καρέλλα.

Σε αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ενώ ο συγκεκριμένος χώρος είχε παραχωρηθεί αρχικά στον Δήμο Λέσβου ώστε να λειτουργούν παιδικές κατασκηνώσεις, έπειτα από την κρίση του 2015, χρησιμοποιήθηκε από συγκεκριμένη οργάνωση ως χώρος φιλοξενίας εξαιρετικά ευάλωτων ομάδων αιτούντων άσυλο. Η συγκεκριμένη παραχώρηση χρήσης έγινε υπό την ανοχή προηγούμενων Δημοτικών αρχών και υπό το βάρος των συνθηκών κρίσης, που προήλθαν από τις αυξημένες προσφυγικές ροές και τις ανάγκες  φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Έπειτα από σχεδόν δύο έτη και με την κρίση του 2015 να έχει παρέλθει, ο Δήμος Λέσβου ενημέρωσε τόσο την οργάνωση που δραστηριοποιείται στο χώρο όσο και το Υπουργείο για τον προγραμματισμό του να λειτουργήσουν εκ νέου οι παιδικές κατασκηνώσεις.

Αντ’ αυτού και χωρίς να έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση, πληροφορούμαστε ότι ο χώρος παραχωρείται με συνοπτικές διαδικασίες αλλού. Εύλογα διερωτόμαστε λοιπόν, ποιες υπόγειες διαδρομές ακολούθησε η συγκεκριμένη διαδικασία για την οποία δεν ερωτηθήκαμε ούτε ενημερωθήκαμε αλλά και ποιος είναι ο στόχος της παραχώρησης του συγκεκριμένου χώρου που έχει δημιουργηθεί ως παιδικές κατασκηνώσεις στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Β. Αιγαίου (Πρώην Θεομήτωρ)».

Ο δήμαρχος εκφράζει την «εντονότατη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, διαμαρτυρία του για τη συγκεκριμένη απόφαση καθώς δηλώνει ότι έγινε χωρίς καμία ενημέρωση ή έστω διαβούλευση για την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης, ενώ ουσιαστικά υποδαυλίζει με τον χειρότερο τρόπο την προσπάθειά του δήμου να προσφέρει ξανά το συγκεκριμένο χώρο στα παιδιά της Λέσβου.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών