Ποιες χώρες προτιμούν για επενδύσεις την Ελλάδα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ποιες χώρες προτιμούν για επενδύσεις την Ελλάδα

Δημοσίευση: 7:18 μ.μ. | 3/12/17

Η Ελλάδα, έχει μπει στον δρόμο της ανάπτυξης και αυτό δείχνουν τα στοιχεία για τις χώρες που επενδύουν στην χώρα

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, το 2016 οι γαλλικές άμεσες ξένες επενδύσεις ανήλθαν σε 2,1 δισ. ευρώ,
καταγράφοντας αύξηση 9% και καταλαμβάνοντας την 4η θέση με μερίδιο 8,6% επί του συνόλου των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η Ολλανδία,με ΑΞΕ ύψους 5,4 δισ. ευρώ και μερίδιο 22,6%, το Λουξεμβούργο με ΑΞΕ ύψους 5,1 δισ. ευρώ και μερίδιο 21,6% και φυσικά την έκπληξη αποτελεί η Γερμανία με ΑΞΕ ύψους 4,9 δισ. ευρώ και μερίδιο 20,7%.

Υπενθυμίζεται ότι οι γαλλικές επενδύσεις προς την Ελλάδα είχαν σημειώσει σημαντική πτώση την περίοδο 2011-2015 (με εξαίρεση το 2012), λόγω της κρίσης και της αβεβαιότητας για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Η Γαλλία συγκαταλέγεται παραδοσιακά μεταξύ των χωρών που επιδεικνύουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά. Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται σήμερα περίπου 120 θυγατρικές εταιρείες γαλλικών ομίλων και επιχειρήσεων, μικτές επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες με αντίστοιχες ελληνικές. Οι γαλλικές εταιρείες είναι εγκατεστημένες κυρίως στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, επιδεικνύοντας μεγάλη διαφοροποίηση στις δραστηριότητές τους.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών