Σκοπούλη: Αν αποδειχτεί σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Σκοπούλη: Αν αποδειχτεί σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη

Δημοσίευση: 2:31 μ.μ. | 6/12/17

Την κατάθεση της πρώην υφυπουργού Υγείας, Φωτεινής Σκοπούλη, περιλαμβάνει μόνο η σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, καθώς ο υπόδικος πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου, δεν θα δώσει το «παρών» για την τρίτη του κατάθεση

του Άγγελου Προβολισιάνου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Παπαδημητρίου εισήχθη σε νοσοκομείο λόγω προβλήματος που προέκυψε με την υγεία του γι' αυτό και δεν κατέστη δυνατόν να προσέλθει στην Επιτροπή προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων του.

Η κ. Σκοπούλη διετέλεσε υφυπουργός Υγείας κατά την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όντας στέλεχος του κόμματος που τότε επικεφαλής είχε τον Φώτη Κουβέλη.

Έφευγαν τα εκατομμύρια χωρίς υπουργική απόφαση

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Σκοπούλη, το ΚΕΕΛΠΝΟ -επί θητείας Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας- έδωσε 10 εκατ. ευρώ στον ΟΚΑΝΑ χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη υπουργική απόφαση. Η επιχορήγηση αυτή αφορούσε τη δημιουργία νέων δομών στήριξης τοξικοεξαρτημένων αλλά και πρόσληψη νέου προσωπικού, με το συνολικό ποσό που ήταν να καταλήξει στον ΟΚΑΝΑ να φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Παύλος Πολάκης στο «Κόκκινο», περίπου οκτώ μήνες μετά από την κατάθεση του ποσού, ο ΟΚΑΝΑ επανήλθε ζητώντας τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ. Από τον έλεγχο που διεξήχθη, αποκαλύφθηκε ότι από τα 10 εκατ. ευρώ, για τα 5-7 εκατ. ευρώ δεν υπάρχουν παραστατικά σχετικά με το πού χρησιμοποιήθηκαν, ενώ οι προσλήψεις στον ΟΚΑΝΑ δεν έγιναν ποτέ.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών