Σκουρλέτης: Προέχει η καταγραφή των ζημιών, ώστε να ξεκινήσουν οι αποζημιώσεις | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Σκουρλέτης: Προέχει η καταγραφή των ζημιών, ώστε να ξεκινήσουν οι αποζημιώσεις

Δημοσίευση: 4:36 μ.μ. | 4/12/17

«Είναι θετικό το γεγονός πως υπήρξε άμεση κινητοποίηση»

Τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας που «χτύπησε» η κακοκαιρία το Σάββατο (02/12) επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του
συνομίλησε με κατοίκους, αλλά και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εξέφρασαν και τα παράπονά τους.

«Εκείνο που προέχει αυτή την στιγμή είναι να ενταθούν οι έλεγχοι, που ήδη έχουν ξεκινήσει, ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα των καταγραφών είτε είναι σπίτια, είτε επιχειρήσεις, είτε οικοσκευές, ώστε να μπουν στον δρόμο των αποζημιώσεων, αφού υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο», τόνισε εκείνος από την πλευρά του, σε δηλώσεις που έκανε στο Μεσολόγγι, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, σχετικά με τα όσα είδε κατά την περιοδεία του, «σε αρκετά σπίτια και σε κάποιες επιχειρήσεις υπάρχουν πολύ σοβαρές ζημιές». Παράλληλα, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε, ότι «είναι θετικό το γεγονός πως υπήρξε άμεση κινητοποίηση και από την Περιφέρεια και από τους δύο δήμους»

Για να προσθέσει: «Βεβαίως η αμεσότητα της κινητοποίησης δεν μπορεί να υπερβεί κάποιες χρόνιες καταστάσεις και την απουσία εδώ και χρόνια κάποιων υποδομών. Αυτά, στις ακραίες καταστάσεις που ζήσαμε με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έκαναν και την μεγάλη ζημιά».

Κατσιφάρας: Χρειάζεται σχέδιο, για να μην έχουν ξανά αντίστοιχες καταστάσεις

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, είπε ότι «υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές, σε κατοικίες σε επιχειρήσεις και στο περιβάλλον».

Όπως τόνισε στη συνέχεια, «έχουμε μπροστά μας έναν επόμενο “Γολγοθά”, δηλαδή να μπορέσουμε από κοινού να δώσουμε γρήγορα αποκατάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών, με σχέδιο παρεμβάσεων και ευθύνη. Χρειάζεται σχέδιο, ώστε να μην έχουμε στο μέλλον αντίστοιχες καταστάσεις».

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στα γραφεία της περιφερειακής ενότητας στο Μεσολόγγι ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, των δημάρχων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Αμφιλοχίας, εκπροσώπων αρχών και υπηρεσιακών παραγόντων.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών