Μπουτάρης: Πονεμένη η ιστορία του μακεδονικού | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μπουτάρης: Πονεμένη η ιστορία του μακεδονικού

Δημοσίευση: 11:20 μ.μ. | 22/1/18

«Η Μακεδονία δεν είναι μία, αλλά τρεις, αυτή που κατέχουμε εμείς, αυτή της πΓΔΜ και ένα κομμάτι στη Βουλγαρία»

«Πονεμένη» χαρακτήρισε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, την «ιστορία του μακεδονικού» στη διάρκεια συνέντευξης
που έδωσε απόψε, σε φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζοντας τον κύκλο δημόσιου διαλόγου #PRESSnext_gen.

«Η ιστορία του μακεδονικού είναι πονεμένη. Δεν συμφώνησα με το συλλαλητήριο και γι αυτό δεν πήγα. Όμως δώσαμε ρεύμα στους διοργανωτές και η δημοτική τηλεόραση κάλυψε το συλλαλητήριο για ώρες. Λέω ότι είναι πονεμένη ιστορία, λόγω κακής πληροφόρησης. Η Μακεδονία δεν είναι μία, αλλά τρεις: αυτή που κατέχουμε εμείς, ένα κομμάτι στην πΓΔΜ και ένα κομμάτι στη Βουλγαρία», ήταν η απάντηση του δημάρχου σε ερωτήσεις για το ονοματολογικό και το συλλαλητήριο.

Ο κ. Μπουτάρης πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε να μας κλέψουν την ιστορία. Η ιστορία δεν μπορεί να κλαπεί. Αυτοί γίνονται καραγκιόζηδες. Η πλατεία τους είναι σαν λούνα παρκ».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για μία ακόμη φορά επανέλαβε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν κάνει εξωτερική πολιτική και πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι «να γίνει η πόλη πιο ευχάριστη στους επισκέπτες».

Σε άλλες ερωτήσεις, χαρακτήρισε τη δουλειά του δημάρχου «λειτούργημα και όχι επάγγελμα», πρόσθεσε πως «η εξουσία φθείρει και διαφθείρει. Εγώ νιώθω ότι φθείρομαι», ενώ δεν τους ξεκαθάρισε εάν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος για τρίτη θητεία. «Είμαι 75 ετών σήμερα. Ξέρω πώς θα είμαι στα 77 μου;», αναρωτήθηκε.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, απάντησε στις ερωτήσεις απόφοιτων, μεταπτυχιακών φοιτητών και νέων ερευνητών του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, ανοίγοντας τον κύκλο δημόσιου διαλόγου που θα συντονίζει το επόμενο διάστημα ο δημοσιογράφος, Γιάννης Κοτσιφός.

Κριτική από τον Στ.Καλαφάτη

Ωστόσο, η απουσία του δημάρχου από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρου Καλαφάτη.

«Συζητάμε ένα σημαντικό θέμα, το σχέδιο της πόλης για τα επόμενα 30 χρόνια. Είμαστε σχεδόν όλοι εδώ, δεν λείπει κανείς, εκτός από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης», είπε ο κ.Καλαφάτης.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών