Δωρεάν από το Σεπτέμβριο τα ξενόγλωσσα βιβλία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Δωρεάν από το Σεπτέμβριο τα ξενόγλωσσα βιβλία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 7:56 μ.μ. | 22/1/18

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε στη Βουλή ότι από τη νέα σχολική χρονιά θα μοιράζεται δωρεάν νέο υλικό για την ξενόγλωσση εκπαίδευση

Δωρεάν βιβλία για την εκμάθηση ξένων γλωσσών θα μοιράζονται από τη νέα σχολική χρονιά σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης όπως προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, σχετικά με το κόστος των ξενόγλωσσων βιβλίων ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο θα μοιράζεται δωρεάν στους μαθητές το εκπαιδευτικό υλικό που απαιτείται. Εξήγησε, πάντως, ότι δεν θα αγοράζονται τα υπάρχοντα ξενόγλωσσα βιβλία αλλά θα ετοιμαστούν νέα εγχειρίδια για την ξενόγλωσση εκπαίδευση.

Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το υφιστάμενο καθεστώς και επισήμανε ότι δεν μπορεί το Δημόσιο να συναλλάσσεται με εμπόρους. Επιπλέον, ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα παρουσιαστεί το πλήρες πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών