Φωτίου σε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Θα αντιμετωπίσουμε το θέμα με τα επιδόματα μέσα στη χρονιά | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Φωτίου σε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Θα αντιμετωπίσουμε το θέμα με τα επιδόματα μέσα στη χρονιά

Δημοσίευση: 10:11 μ.μ. | 12/1/18

Η αναπληρώτρια υπουργός διαβεβαίωσε σε έκτακτη σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ότι οι απώλειες για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους θα αποκατασταθούν μέσα στη χρονιά αλλά όχι στο πολυνομοσχέδιο

Δέσμευση για την αποκατάσταση των απωλειών μερίδας τρίτεκνων και πολύτεκνων που θίγονται από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τα οικογενειακά επιδόματα ανέλαβε η Θεανώ Φωτίου ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με το συζητούμενο πολυνομοσχέδιο.

«Θα αντιμετωπίσουμε το θέμα μέσα στη χρονιά. Δεν τίθεται, όμως, θέμα για τώρα» είπε η κυρία Φωτίου ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την έκτακτη σύσκεψη που είχε διενεργηθεί λίγο νωρίτερα στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, στη Βουλή την ώρα που συνεχίζεται η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.Η κυρία Φωτίου ανέφερε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση «θα αφιερώσει το 2018» στο παιδί ενώ πληροφορίες από τη σύσκεψη αναφέρουν πως αναλήφθηκε δέσμευση για την αναζήτηση πρόσθετου ποσού ύψους 27 εκ. ευρώ που καλύπτει τις απώλειες όλων όσων θίγει το πολυνομοσχέδιο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν – πέραν της κυρίας Φωτίου και του κυρίου Φλαμπουράρη, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Ξυδάκης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσων Μάκης Μπαλαούρας και άλλοι.

Πάντως οι διαβεβαιώσεις της κυρίας Φωτίου φαίνεται να καθησύχασαν τους περισσότερους από τους διαφωνούντες βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, που είχε και την πρωτοβουλία για τη διενέργεια της σύσκεψης συνόδευσε την κυρία Φωτίου στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και σχολίασε ότι στη σύσκεψη έγινε με «δημιουργική συζήτηση χωρίς γκρίνιες».

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών