Η συγκλονιστική περιγραφή του Έλληνα πιλότου που γλίτωσε τη σφαγή στην Καμπούλ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Η συγκλονιστική περιγραφή του Έλληνα πιλότου που γλίτωσε τη σφαγή στην Καμπούλ

Δημοσίευση: 11:24 π.μ. | 22/1/18

«Τρέξαμε στα δωμάτιά μας, μας κυνήγησαν και μας πυροβολούσαν»

Δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η υγεία των δύο Ελλήνων πιλότων βρίσκονταν στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης από Ταλιμπάν.

Τόσο ο Μιχάλης Πουλικάκος όσο και ο Βασίλης Βασιλείου βρίσκονται πλέον ασφαλείς σε βρετανική βάση στο Αφγανιστάν.

Ο Μιχάλης Πουλικάκος και ο Βασίλης Βασιλείου περιέγραψαν τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν στο Καλημέρα Ελλάδα.

Ο Μιχάλης Πουλικάκος ενώ κάθε φορά που πηγαίνει στην Καμπούλ μένει στον 5ο όροφο του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, αυτήν είχε μείνει στον 4ο. Οι ένοικοι του 5ου ορόφου έπεσαν όλοι τους νεκροί από τα πυρά των εισβολέων.

«Κατά τις οκτώ μπήκαν από την κεντρική είσοδο της κουζίνας οι ένοπλοι, εξουδετέρωσαν τους φρουρούς του ξενοδοχείου και σκότωσαν δέκα άτομα», περιγράφει ο Μ. Πουλικάκος και συνεχίζει: «Τρέξαμε στα δωμάτιά μας, μας κυνήγησαν και μας πυροβολούσαν στα δωμάτιά μας».

Ο Βασίλης Βασιλείου, από την πλευρά του βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου την ώρα της επίθεσης.

«Είχα ανέβει στο δωμάτιο, έκλεισα τα φώτα, είδα από το μπαλκόνι, είδα ότι η φρουρά άρχισε να τρέχει, άκουσα θορύβους», περιέγραψε ο Β. Βασιλείου τη στιγμή που αντιλήφθηκε ότι οι ένοπλοι ήταν στο ξενοδοχείο. Οι Ταλιμπάν είχαν ήδη ανέβει στον όροφό του και είχαν εισβάλει στο διπλανό από το δικό του δωμάτιο. «Ξεκίνησαν από το διπλανό δωμάτιο, σπάζοντας την πόρτα με βαρύ αντικείμενο και μετά ήρθαν στη δική μου πόρτα, σήκωσα το στρώμα, το έβαλα στην πόρτα, πέταξα τα σεντόνια, άνοιξα την μπαλκονόπορτα, για να φαίνεται ότι έχω φύγει», περιγράφει συγκλονίζοντας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το δωμάτιό του είχε δύο κρεβάτια, το ένα το είχε ήδη αναστατώσει, για να φαίνεται πως έχει φύγει. Σήκωσε στη συνέχεια το στρώμα και μπήκε από κάτω. Δεν χώραγε και το κρατούσε να αιωρείται για δέκα εκατοστά στον αέρα.

«Τους είδα, ήταν και ο αρχηγός, πήγε στο μπαλκόνι, άρχισε να πυροβολεί, ένας άλλος σήκωσε το διπλανό κρεβάτι», είπε λέγοντας ότι οι ένοπλοι Ταλιμπάν φώναζαν συνέχεια το όνομα του αρχηγού τους.

Στη συνέχεια, «φύγανε, ο ένας έμεινε για ώρα στο διπλανό δωμάτιο και οι πυροβολισμοί από το διπλανό δωμάτιο έρχονταν και στο δικό μου», λέει ο Β. Βασιλείου.

Διευκρινίζοντας σχετικά με την πληροφορία ότι υπάρχει νεκρός Έλληνας, οι δύο πιλότοι ξεκαθάρισαν ότι η σύγχυση προέκυψε λόγω του ότι για πολύ ώρα κανένας δεν είχε επικοινωνία με τον Βασίλη Βασιλείου, κι έτσι μπήκε στη λίστα των αγνοουμένων. Όμως έκαναν σαφές ότι δεν υπάρχει Έλληνας μεταξύ των δεκάδων θυμάτων της αιματηρής επίθεσης.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών