Καράογλου: Ανίκανη η κυβέρνηση να διαχειριστεί ένα ζήτημα σαν το Σκοπιανό | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Καράογλου: Ανίκανη η κυβέρνηση να διαχειριστεί ένα ζήτημα σαν το Σκοπιανό

Δημοσίευση: 1:24 μ.μ. | 22/1/18

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε στο για το ζήτημα του Σκοπιανού και τόνισε ότι σήμερα μπορούν να επιτευχθούν πολύ περισσότερα από ότι το 2008

«Εντυπωσιάστηκα από το χθεσινό συλλαλητήριο. (...) Δεν θεωρώ πως άκουσα κάτι που να αισθάνθηκα ότι ήταν λάθος που συμμετείχα στο συλλαλητήριο» δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου. Σημείωσε πως δόθηκε το μήνυμα από το συλλαλητήριο πως η κυβέρνηση με την «εν κρυπτώ διπλωματία», είναι ανίκανη να διαχειριστεί ένα ζήτημα σαν το Σκοπιανό.

Στη συνεχεία ο κ. Καράογλου τόνισε πως η κυβέρνηση έπρεπε να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να αναγνωριστεί το κράτος των Σκοπίων με ονομασία που να εμπεριέχει τη λέξη “Μακεδονία” και αυτό θα έπρεπε να διεκδικηθεί. Πρόσθεσε πως τώρα η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα πράγματα απ' ότι το 2008, ωστόσο έπρεπε πριν συναντηθεί ο κ. Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι το 2008 πράγματι ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη άσκησαν μια ιδιαίτερα σκληρή πολιτική με το βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ και κατέληξαν ότι η ελάχιστη παραχώρηση να είναι η σύνθετη ονομασία, χωρίς να τονίζεται πουθενά ότι θα υπάρχει ο όρος “Μακεδονία”. Το ζήτημα, σύμφωνα με τον κ. Καράογλου είναι να αλλάξουν όλα τα αλυτρωτικά ζητήματα που θέτουν οι Σκοπιανοί και υπογράμμισε ότι «το ζόρι δεν το έχουμε εμείς, αλλά οι γείτονές μας που θέλουν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ».

Επιπρόσθετα, ο κ. Καράογλου εξέφρασε την άποψη ότι «σε αυτή τη φάση, εμείς είμαστε σε θέση ισχύος. Να δεχθεί η Ελλάδα έναν συμβιβασμό, αλλά ο συμβιβασμός αυτός δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποβαθμίζει τα εθνικά μας ζητήματα». Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε τα πυρά του για τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, αναφέροντας πως ήταν προκλητικός σε συνέντευξή του καθώς αποκάλεσε το κράτος των Σκοπίων με το όνομα "Μακεδονία" και «θα έπρεπε η κυβέρνηση να ζητήσει την αλλαγή του συγκεκριμένου διαμεσολαβητή». Τέλος, είπε πως «αν η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία και συγκεκριμένη θέση, τότε υπάρχει ζήτημα δεδηλωμένης».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών