Κομισιόν: Λύση στο θέμα της ονομασίας και μετά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της πΓΔΜ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κομισιόν: Λύση στο θέμα της ονομασίας και μετά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της πΓΔΜ

Δημοσίευση: 3:10 μ.μ. | 8/1/18

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Σχοινάς μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων τόνισε την ανάγκη διατήρησης σχέσεων καλής γειτονίας των Σκοπίων

Στις δηλώσεις του προέδρου Γιούνκερ μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζοράν Ζάεφ αναφέρθηκε ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπενθύμισε ότι ο «Πρόεδρος είχε επισημάνει τότε ότι είναι σημαντική η διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας των Σκοπίων, ως απαραίτητο συστατικό της αξιολόγησής της για την ένταξη στην ΕΕ».

Ο Μ. Σχοινάς εξήγησε ότι και «η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών αποτελεί κριτήριο για την όλη διαδικασία». «Η Κομισιόν καλωσορίζει τις τρέχουσες επαφές με την ελληνική κυβέρνηση, υπενθυμίζει την υπογραφή της συνθήκης φιλίας Σκοπίων - Σόφιας και υπενθυμίζει ότι παρακολουθεί την κατάσταση στενά, δεδομένης της δημοσιοποίησης του "πακέτου για τη διεύρυνση" την άνοιξη», είπε.

Γενικότερα σε ό,τι αφορά στη διαδικασία διεύρυνσης και τις προσπάθειες της Βουλγαρικής Προεδρίας (με τη σχετική Σύνοδο στις 17 Μάη), ο Μ. Σχοινάς ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία παραμένει πάντα αναλογική της προόδου των υποψηφίων (merit based).

Μαρία Ψαρά

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών