Κόντρα Σταθάκη – Μπακογιάννη και κατασχέσεις – πλειστηριασμούς | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κόντρα Σταθάκη – Μπακογιάννη και κατασχέσεις – πλειστηριασμούς

Δημοσίευση: 1:16 μ.μ. | 15/1/18

Ο υπουργός Περιβάλλοντος καταλόγισε στη βουλευτή της ΝΔ ότι αγνοεί την υφιστάμενη νομοθεσία που προστατεύει την πρώτη κατοικία αξίας έως 280.000 ευρώ - «Γίνονται 1.000 κατασχέσεις την ημέρα» κατήγγειλε η τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ

Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του Γιώργου Σταθάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή την τροπολογία του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει την επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και στη Δημόσια Διοίκηση.

Η κυρία Μπακογιάννη κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι προχωρεί σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς «με μηδενική προστασία της λαϊκής κατοικίας, όπως συνηθίζει να τη λέει ο ΣΥΡΙΖΑ». Ανέφερε, μάλιστα, ότι υπάρχει «πολύ μεγάλο θέμα» με τις κατασχέσεις για χρέη στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία. «Έχουμε 1.000 κατασχέσεις την ημέρα. Ένας στους δύο Έλληνες χρωστάει σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Καταλαβαίνετε τι κάνετε;» διερωτήθηκε και χαρακτήρισε «τερατώδες» να γίνονται κατασχέσεις για ποσά ύψους 500 ευρώ.

Απαντώντας ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, που είχε νομοθετήσει για το ζήτημα στο παρελθόν ως υπουργός Οικονομίας κατήγγειλε την κυρία Μπακογιάννη ότι δεν γνωρίζει τις διατάξεις του νόμου όταν μιλά για «μηδενική προστασία». «Εκπλήσσομαι ! Με κοινοβουλευτική παρουσία τόσων δεκαετιών να αγνοεί η κυρία Μπακογιάννη τη νομοθεσία που ισχύει» είπε.

Εξήγησε, δε ότι ο νόμος Σταθάκη προστατεύει όχι μόνο τα στεγαστικά δάνεια αλλά και τα χρέη σε εφορία και σε ασφαλιστικά ταμεία. Ως προς τα στεγαστικά τόνισε ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2018 η πρώτη κατοικία προστατεύεται για ετήσιο εισόδημα ύψους 40.350 ευρώ και αντικειμενική αξία έως 280.000 ευρώ. Θύμισε ακόμη ότι με το νέο νόμο υπάγονται στις ευνοϊκές ρυθμίσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι έμποροι. Προανήγγειλε δε σκωπτικά ότι θα καταθέσει το σχετικό νόμο στα πρακτικά της Βουλής για να το διαβάσει η κυρία Μπακογιάννη.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών