Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Δεν αποδεχόμαστε αποσπασματική λύση (βίντεο) | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Δεν αποδεχόμαστε αποσπασματική λύση (βίντεο)

Δημοσίευση: 1:22 μ.μ. | 9/1/18

Στους τομεάρχες της ΝΔ απευθύνθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας τη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματός του. Παράλληλα, την κάλεσε να ενημερώσει "υπεύθυνα και ειλικρινά" τις διαπραγματεύσεις που αφορούν το Σκοπιανό.

Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση  είναι να προασπίσει στο σύνολό του το κεκτημένο του Βουκουρεστίου τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας με έμφαση η λύση δεν αφορά μόνο την ονομασία των Σκοπίων.  «Η χώρα έχει εθνική γραμμή όπως χαράχτηκε στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή. Αυτή είναι και η επίσημη θέση της ΝΔ. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να προσπαθήσει να προασπίσει στο σύνολό του το κεκτημένο του Βουκουρεστίου. Δεν είναι μόνο η ονομασία. Οτιδήποτε λιγότερο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό όπως προφανώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια αποσπασματική λύση που δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα στην ολότητά του και δεν αναφέρομαι μόνο στο εύρος εφαρμογής της λύσης αλλά και στις απαράδεκτες εκδηλώσεις αλυτρωτισμού των βορείων γειτόνων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: 'Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά από το 2008. εχει εκλεγεί μια άλλη κυβέρνηση, που θα πρέπει να αποδείξει ότι θα επιβάλλει στο εσωτερικό της μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. καλώ την κυβέρνηση να μας ενημερώσει υπεύθυνα και ειλικρινά για όσα διαπραγματεύεται. Χωρίς γνώση των παραμέτρων καμία υπεύθυνη τοποθέτηση δεν μπορεί να γίνει από τη ΝΔ. Και για το Βουκουρέστι, να πω ότι όταν η κυβέρνηση διαπραγματευόταν σκληρά κάποιοι, που σήμερα είναι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κόπτονταν για να αναγνωρισθεί η χώρα με το συνταγματικό της όνομα.

Μεταξύ άλλων, ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι το 2018 θα είναι χρονιά κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων . Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση σημείωσε ότι " δεν θα αφεθεί ο τόπος στο έλεος μιας αδίστακτης κυβέρνησης που έχει δεσμεύσει τη χώρα για πολλά χρόνια. Το 2018 ήρθε με σχεδον 2 δισ. επιπλέον μέτρα, μειώσεις συντάξεων, νέες περικοπές ΕΚΑΣ & επιδόματος θέρμανσης. Με επέκταση πλειστηριασμών 1ης κατοικίας από αυτούς που έλεγαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και έχουν το θράσος να λένε ότι η 3η αξιολόγηση έκλεισε χωρίς νέα μέτρα. Η κυβέρνηση αποτρέπει, για να μην πω διώχνει τις επενδύσεις. Προτιμά πολιτική επιδομάτων. Το «φύλλο πορείας» της χώρας είναι γραμμένο και ψηφισμένο και προκαλεί θλίψη και ντροπή. Την 1η Ιανουαρίου του 2019, οι συντάξεις κόβονται άλλο ένα 18%. Την 1η  Ιανουαρίου του 2020 μειώνεται και το αφορολόγητο. Αυτή είναι η περίφημη «καθαρή έξοδος». "Το κράτος αποτελεί εργαλείο αυταρχισμού. Δεν λειτουργεί πλέον ως αρωγός του ανυπεράσπιστου απέναντι στην ανομία και την καταστροφή πολίτη. Η πίεση προς τη Δικαιοσύνη είναι πρωτοφανής και διαρκής. Ζούμε μια περίοδο χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Ελλάδας, από το 1974 και μετά", είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του κ.Κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε: Ανάπτυξη με υπερφορολόγηση και υπονόμευση επενδύσεων δεν γίνεται. Ούτε η Παιδεία να μεταρρυθμιστεί, με πολιτικές τύπου Γαβρόγλου. Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει με πελατειακό κράτος, και με γερασμένες ιδεοληψίες ακόμη και στις μαθητικές εκδρομές. Δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα.


Συνεχιζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι "το 2018 είναι χρονιά πολιτικής μάχης. Καλώ όλες και όλους να συμπορευτούν μαζί μας ώστε να ισχυροποιηθεί το μέτωπο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων και να έρθει στα πράγματα μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αλλαγής. Αυτό αποτελεί πλέον πατριωτικό καθήκον".

Ο κ.Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας ότι η ΝΔ θα κάνει υπεύθυνη αντιπολίτευση: "Δεν θα δείξουμε μόνο τις αστοχίες της κυβέρνησης, αλλά θα αναδείξουμε και τις δικές μας επιλογές για το δημόσιο βίο. Είναι πολύ σημαντικό να διαμορφώσουμε και ένα πρόγραμμα περιφερειακών προτεραιοτήτων και να αναδείξουμε τους κατάλληλους πρεσβευτές σε επίπεδο περιφέρειας και δήμων. οι τομεάρχες θα έχουν την εποπτεία μιας περιφέρειας. Σκοπός να αναδειχθούν νέα στελέχη και να διαμορφωθούν τα προγράμματά μας. καλώ την κυβέρνηση άμεσα να προσδιορίσει το χρόνο και το σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

πηγή

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών