Μώραλης: Είμαστε δίπλα στην Αθήνα, αλλά δεν τη βλέπουμε ανταγωνιστικά | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μώραλης: Είμαστε δίπλα στην Αθήνα, αλλά δεν τη βλέπουμε ανταγωνιστικά

Δημοσίευση: 5:36 μ.μ. | 29/1/18

«Ο Πειραιάς είναι μία πόλη με αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα»

Θέματα που αφορούν τη συνεργασία ανάμεσα στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και τον Δήμο Πειραιά συζήτησαν ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, με τον νεοεκλεγέντα
πρόεδρο της ΠΕΔΑ και δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε τον κ. Ιωακειμίδη ως έναν «από τους πιο έμπειρους, επιτυχημένους αυτοδιοικητικούς στη χώρα, με ιδιαίτερα ώριμη πολιτική σκέψη» και εμφανίστηκε πεπεισμένος πως ο κ. Ιωακειμίδης, με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΕΔΑ, που αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τους δήμους, θα το αξιοποιήσει προς όφελος των δήμων της Αττικής. Όπως πρόσθεσε, ο Πειραιάς θα είναι «παρών» για να βοηθήσει και να βοηθηθεί μέσα από αυτή τη διαδικασία.

«Ο Πειραιάς είναι μία πόλη με αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Είναι το μεγάλο λιμάνι της χώρας, η πόλη που υποδέχεται τους τουρίστες, ενώ παράλληλα εξελίσσονται μεγάλες επενδύσεις στο λιμάνι και μέσα στην πόλη. Είμαστε δίπλα στην Αθήνα, αλλά δεν τη βλέπουμε ανταγωνιστικά. Θέλουμε να συνθέτουμε με την Αθήνα, αλλά να διατηρούμε τη δική μας φυσιογνωμία. Είμαστε μία ιστορική πόλη, με τον δικό της πολιτισμό, ιστορία, και ιδιοσυγκρασία και αυτό πρέπει να είναι διακριτό. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ πως με την Αθήνα και ειδικά με την ΠΕΔΑ έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε», σημείωσε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Ιωακειμίδης, επισήμανε πως θα συνδράμει ώστε να «ξανακερδίσει ο Πειραιάς από κάθε πλευρά και όχι να είναι παράρτημα της Αθήνας» γιατί, όπως είπε, αποτελεί την «ατμομηχανή που οφείλει να τραβάει το τρένο σε αυτήν την κατεύθυνση, προς τα εμπρός». «Νομίζω ότι έχουμε πολλά να κάνουμε ως ΠΕΔΑ, γιατί πραγματικά πρέπει να "δέσουμε" την ευρύτερη αυτοδιοίκηση της Αττικής, με έναν-έναν τους δήμους και ανοίγονται πολλά μπροστά μας», πρόσθεσε.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών