Ο Λαφαζάνης στο συμβολαιογράφο που θα βγάλει στο «σφυρί» τα γραφεία της ΛΑΕ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Ο Λαφαζάνης στο συμβολαιογράφο που θα βγάλει στο «σφυρί» τα γραφεία της ΛΑΕ

Δημοσίευση: 3:14 μ.μ. | 10/1/18

Δείτε φωτορεπορτάζ

Στα γραφεία του συμβολαιογράφου, στην οδό Ακαδημίας, που θα βγάλει σε πλειστηριασμό τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας βρέθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος μπήκε στο κτίριο συνοδεία αστυνομικών.

Νωρίτερα σήμερα, η Λαϊκή Ενότητα πραγματοποίησε έξω από άλλο συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, τον οποίο διενεργούσε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. «Ανεβήκαμε στο γραφείο της συμβολαιογράφου που εκτελεί τους πλειστηριασμούς και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η συμβολαιογράφος απουσιάζει την ώρα που σύμφωνα με την επίσημη ανάρτηση στην ιστοσελίδα θα έπρεπε να ήταν παρούσα γιατί ήταν το χρονικό διάστημα της εκπλειστηριακής διαδικασίας», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αφού καταγγείλαμε το γεγονός ως χονδροειδή αυθαιρεσία και παρανομία, ζητήσαμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με την συμβολαιογράφο. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μας με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ακούσαμε τη συμβολαιογράφο να μας λέει ότι επειδή ο πλειστηριασμός είναι ηλεκτρονικός δεν είναι καθόλου απαραίτητη η φυσική παρουσία της στο συμβολαιογραφικό γραφείο».

Επίσης, ο γραμματέας της ΛΑΕ, στη γραπτή του δήλωση αναφέρει πως η συμβολαιογράφος είπε ότι «ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός μπορεί να πραγματοποιηθεί από την συμβολαιογράφο από οποιοδήποτε μέρος και χώρο, ακόμα και από το σπίτι της ή από το δρόμο με κινητό τηλέφωνο, ακόμα και από το εξωτερικό. Μείναμε άναυδοι από την απάντηση η οποία, αν έχει νομική βάση, μας γυρίζει σε χρόνους μεσαίωνα, όπου με λίγα "κλικ" σε άγνωστα μέρη, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, χάνονται σπίτια και περιουσίες».

Καταλήγοντας ο κ. Λαφαζάνης τόνισε: «το θετικό πάντως, στην κινηματική παρουσία μας ήταν ότι το αγροτεμάχιο τελικά δεν εκπλειστηριάστηκε, διότι κατά την συμβολαιογράφο δεν υπήρξε... ενδιαφέρον! Πάλι καλά. Καμιά κινητοποίηση δεν πάει χαμένη».


Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος, πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών