Παππάς για άδειες ραδιοφώνων: Δεν θα εφαρμοστεί με τη μέθοδο σοκ και δέος | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Παππάς για άδειες ραδιοφώνων: Δεν θα εφαρμοστεί με τη μέθοδο σοκ και δέος

Δημοσίευση: 11:22 π.μ. | 12/1/18

"Αν το τηλεοπτικό τοπίο ήταν άναρχο, το ραδιοφωνικό είναι πολλαπλώς άναρχο" είπε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ

Με αφορμή την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας αδειδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, αναφέρθηκε και στην αντίστοιχη των ραδιοφώνων, τονίζοντας ότι "δεν θα εφαρμοστεί με τη μέθοδο σοκ και δέος".
"Είναι μια διαδικασία η οποία θα επισυμβεί πάρα πολύ ήρεμα, θα επισυμβεί σταδιακά και θα δείξει ότι έχουμε μεγάλη χωρητικότητα και θα διασφαλίσει και τους σταθμούς της Εκκλησίας και τους δημοτικούς σταθμούς" τόνισε και εξήγησε ότι στην Ευρώπη οι ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι 12.500 συνολικά και στην Ελλάδα είναι 1.000.

"Αν το τηλεοπτικό τοπίο ήταν άναρχο, το ραδιοφωνικό είναι πολλαπλώς άναρχο" είπε ο υπουργός, που ωστόσο υπογράμμισε ότι "η διαδικασία θα είναι σταδιακή, η χωρητικότητα είναι πάρα πολύ μεγάλη -60 με 70 σταθμοί ανά περιφέρεια- και θα δοθεί, για πρώτη φορά, δυνατότητα αδειοδότησης πανελλαδικών ραδιοφωνικών σταθμών και συνεπώς ουδείς πρέπει να ανησυχεί».

Επιπλέον, τόνισε πως "ουδείς πρέπει να ανησυχεί, ιδίως επειδή αυτή η παράταξη έχει αποδείξει ότι ξέρει να κρίνει και να νομοθετεί, με κριτήριο την βέλτιστη αξιοποίηση του σπάνιου πόρου που λέγεται συχνότητες. Συνεπώς, να μην ανησυχούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που δημιουργούν απασχόληση, έχουν πρόγραμμα και έχουν ένα ξεχωριστό κοινωνικό ρόλο".

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, πως η αδειοδότηση των ραδιοφώνων δεν εντάσσεται στα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εξήγησε, ότι "είναι απολύτως ψευδής ο ισχυρισμός. Είναι απολύτως στα προαπαιτούμενα το ζήτημα αυτό, εντάσσεται στην 3η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, που περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του χάρτη συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο και βεβαίως τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τον πάροχο δικτύου για το ψηφιακό ραδιόφωνο, πράγματα που θα γίνουν άμεσα με τη στελέχωση της ΕΕΤΤ".

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών