Ψήφισμα δήμων στη βόρεια Ελλάδα για την ονομασία της ΠΓΔΜ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ψήφισμα δήμων στη βόρεια Ελλάδα για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Δημοσίευση: 4:59 μ.μ. | 15/1/18

Θέση πήρε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Τη θέση ότι δεν πρόκειται να δεχτεί το κράτος της ΠΓΔΜ να χρησιμοποιεί το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας, διατυπώνει η Περιφερειακή
Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) σε ψήφισμα που υιοθετήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επιπλέον, η ΠΕΔ-ΚΜ καλεί την κυβέρνηση να καταστήσει σαφές στους εταίρους της και τους διεθνείς οργανισμούς ότι αν προωθηθεί λύση που θα ταπεινώνει τους πολίτες της Ελλάδας θα κλονιστεί η εμπιστοσύνη τους προς τους θεσμούς και θα προκληθούν ανατροπές στη σταθερότητα της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Κατά την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ - ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου, επισήμανε ότι η Ένωση πρέπει να παίρνει απόφαση σε αυτό το θέμα διαχρονικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θέλει να υποκαταστήσει την κυβέρνηση και την εξωτερική πολιτική.

Από την πλευρά του, το μέλος του Δ.Σ. Απόστολος Αντωνούδης, δήλωσε ότι είναι λυπηρό μετά από 25 χρόνια να συζητούνται αυτά που δεν λύθηκαν εκείνη την εποχή. «Ας αφήσουμε τα πολιτικά κόμματα που είναι κατ΄ εξοχήν αρμόδια να βρουν τη λύση και ας μην προτρέξουμε να παίρνουμε θέση σε πράγματα που μόνο κακό έχουν να κάνουν σε αυτή την ιστορία», τόνισε.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών