Ρέγκλινγκ:«δεν θα υπάρξουν περαιτέρω όροι στην συμφωνία με τους δανειστές» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ρέγκλινγκ:«δεν θα υπάρξουν περαιτέρω όροι στην συμφωνία με τους δανειστές»

Δημοσίευση: 2:16 μ.μ. | 28/1/18

Ο επικεφαλής του ESM, τόνισε αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα ότι οι δανειστές θέλουν να δουν ότι τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί υλοποιούνται και δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Δεν έχουν σκοπό να υιοθετήσουν νέα μέτρα καθώς οι συζητήσεις για το χρέος τώρα ξεκινάνε»

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα του προγράμματος σημειώνει, «η εποπτεία από τη μια είναι όμοια με αυτή που έχουν οι άλλες χώρες που δανείστηκαν από εμάς. Υπάρχει μεταμνημονιακή εποπτεία, υπάρχει σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης από τον ESM και αυτό θα συμβαίνει για πολλά χρόνια ακόμα.

Η Ελλάδα, όπως και οι άλλες χώρες της ΕΕ, υπόκειται στο πλαίσιο επιτήρησης της ΕΕ όσον αφορά τα δημοσιονομικά της: τη διαδικασία μακροοικονομικής ανισορροπίας και τις ετήσιες συστάσεις που κάνει η Επιτροπή σε όλα τα κράτη μέλη. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά.

Ωστόσο, αν η Ελλάδα επιθυμεί περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, που σημαίνει ότι οι πιστωτές θα πρέπει να χορηγήσουν κάτι επιπλέον, τίθεται το λογικό ερώτημα πώς οι χώρες πιστωτές θα βεβαιωθούν ότι εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα, ότι δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα και ότι θα τηρηθούν οι υποσχέσεις».

Στη συνέντευξη του στην «Καθημερινή» ο επικεφαλής του ESM τονίζει επίσης ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ θα ήταν «ένα επιπλέον σημάδι ότι το πρόγραμμα του ESM πηγαίνει καλά» εκτιμώντας ότι «είναι ένα από τα στοιχεία που θα παίξουν θετικό ρόλο στο να ενισχύσει τη θετική εικόνα που έχουν οι αγορές».

Τέλος σημειώνει ότι η συμμετοχή του Ταμείου στο μαξιλάρι ρευστότητας θα μπορούσε να φτάσει σε ένα ποσό 8-10 δισ. ευρώ και πως «η προσδοκία είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να προσθέσει στο εν λόγω αποθεματικό από την έκδοση ομολόγων».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών