Συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή ενάντια στο πολυνομοσχέδιο (φώτο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή ενάντια στο πολυνομοσχέδιο (φώτο)

Δημοσίευση: 7:09 μ.μ. | 15/1/18

Οι διατάξεις για απεργία και πλειστηριασμούς προκαλούν αντιδράσεις

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που τίθεται σε ψηφοφορία στη Βουλή.

Όπως υποστηρίζει η Συνομοσπονδία και τα συνδικάτα, η διάταξη που αφορά τον τρόπο κήρυξης της απεργίας ουσιαστικά βάζει ένα τέλος στο απεργιακό δικαίωμα.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας της ΟΙΥΕ Παναγιώτης Κυριακούλιας «διαδηλώνουμε επίσης και για τη διάταξη για τους πλειστηριασμούς που σημαίνει ουσιαστικά εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες».

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης δήλωσε ότι «ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη για τις απεργίες αλλά και αυτές που αφορούν τα επιδόματα και την εκποίηση της πρώτης κατοικίας».

Μπροστά από τη Βουλή διαδηλώνουν επίσης η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεις που αντιτίθενται στο Πολυνομοσχέδιο.

Μαζική διαδήλωση πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Ομονοίας και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από την απεργία, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία, το ΠΑΜΕ καλεί σε «μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό». «Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο - φωτιά τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση», επισημαίνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος, πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών