Στα Ίμια ο Καμμένος για να τιμήσει τη μνήμη των τριών αδικοχαμένων αξιωματικών | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Στα Ίμια ο Καμμένος για να τιμήσει τη μνήμη των τριών αδικοχαμένων αξιωματικών

Δημοσίευση: 1:56 μ.μ. | 28/1/18

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή των Ιμίων και πραγματοποίησε ρίψη στεφάνου, στο τόπο θυσία των τριών Αξιωματικών του ΠΝ Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού

Ο ΥΕΘΑ συνοδευόταν από τον ΑΓΕΝ Αντιναύαρχο, Νικόλαο Τσούνη και επέβαινε στην κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού, «Νικηφόρος».

Είναι σαφές ότι τόσο η χρησιμοποίηση της συγκεκριμένης κανονιοφόρου που πρόσφατα είχε εμπλακεί σε επεισόδιο με σκάφος του τουρκικού λιμενικού, όσο και η καθιερωμένη πλέον επίσκεψη του ΥΕΘΑ στον μαρτυρικό τόπο 22 χρόνια μετά την κρίση, αποτελούν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την γειτονική χώρα για την προκλητικότητα της.

Στην ομιλία του προς τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε τα εξής:

«Είμαστε σήμερα εδώ,για να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στους ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, το 1996, στα Ίμια.

Ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο Έκτορας Γιαλοψός θα μείνουν στο πάνθεον των ηρώων.

Αποφασίσαμε να είμαστε εδώ, μαζί σας, στο«ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», γιατί όπως και όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και οι Ένοπλες Δυνάμεις,εν καιρώ ειρήνης ασκείστε σε συνθήκες πολέμου. Το αποδείξατε περίτρανα τις προηγούμενες ημέρες, όπου με άριστους ναυτικούς ελιγμούς, ακολουθώντας τους κανόνες του ναυτικού δικαίου και τις παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού, χωρίς να δειλιάσετε ούτε ένα δευτερόλεπτο, αποδείξατε ότι είστε οι άριστοιόχι μόνο στην επίδειξη σημαίας, αλλά και στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας ».

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τουρκικό σκάφος δεν επέτρεψε στον Έλληνα Υπουργό να πλησιάσει τα Ίμια για να ρίξει το στεφάνι.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών